Direcció General de Comunicació

Puig de les Basses

El Govern aprova la incorporació del personal necessari per a l'obertura dels centres penitenciaris Puig de les Basses de Figueres i Obert de Girona

query_builder   25 març 2014 15:14

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la incorporació del personal necessari per a l'obertura dels centres penitenciaris Puig de les Basses de Figueres i Obert de Girona


  • El pas donat per l’Executiu fa efectiu el seu compromís de comptar amb el personal necessari per a l’obertura del nou centre penitenciari
El Govern de la Generalitat ha aprovat l’acord que permetrà la incorporació del personal necessari per a la posada en funcionament del Centre Penitenciari Puig de les Basses i el Centre Penitenciari Obert de Girona. L’assignació de llocs de treball es durà a terme d’acord amb les necessitats de les diferents fases temporals previstes per a l’obertura, durant els mesos d’abril, maig, juny i octubre d’aquest any.
El pas donat per l’Executiu permetrà en primer lloc la destinació definitiva al nou equipament penitenciari de Figueres de les persones que van superar el procés selectiu d’accés al cos tècnic d’especialistes i que havien estat adscrites provisionalment a altres centres penitenciaris fins al moment en què es posés en funcionament Puig de les Basses. En aquesta situació es troba tant personal que ja va ser nomenat com un altre grup pendent de prendre possessió, i per tant de nomenament. I en segon lloc, es fa efectiu el compromís adquirit pel Govern de comptar amb el personal necessari per a l’obertura de Puig de les Basses.
 
Igualment, el Departament de Justícia podrà cobrir diferents llocs de treball tant al Centre Penitenciari Puig de les Basses com al Centre Obert de Girona amb la resolució de concursos de provisió de llocs de treball, que havien quedat en suspensió el 2010. I també canviar l’adscripció de llocs de treball dels centres antics als nous centres, ja sigui de funcionaris amb plaça o interins, per completar la plantilla prevista per al funcionament dels nous equipaments. En altres casos, es suprimiran llocs de treball i les persones que els ocupin seran reassignades en la nova destinació, i s’adoptaran mesures de mobilitat funcional per al personal laboral. 
 
D’altra banda, el Govern ha prorrogat fins a finals d’any el Programa temporal de suport en matèria d’equipaments penitenciaris de la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia. El programa es va crear el 2012 amb la finalitat de coordinar una sèrie d’actuacions necessàries per a l’execució del Pla d’equipaments penitenciaris, amb una vigència de dos anys.
 
Tanmateix, es fa necessari prorrogar-ne la vigència davant la reelaboració del Pla, especialment en un any en què el Departament de Justícia preveu el tancament del centre penitenciari de Figueres, l’obertura de Puig de les Basses i la conversió del centre penitenciari de Girona en centre obert.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia