Salut

Es desenvolupa un sistema que permet predir la incidència d'infart de miocardi en la propera dècada

query_builder   26 març 2014 17:31

event_note Nota de premsa

Es desenvolupa un sistema que permet predir la incidència d'infart de miocardi en la propera dècada

El sistema denominat CASSANDRA és de gran valor per a la planificació sanitària i la prevenció de les malalties cardiovasculars
Investigadors de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques ) conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, han desenvolupat i validat un sistema anomenat CASSANDRA, que permet conèixer la incidència d'infart de miocardi en els propers deu anys. Les estimacions es realitzen a partir dels canvis demogràfics esperats i de la prevalença de factors de risc cardiovascular .
 
Utilitzant CASSANDRA els autors han estimat que fins 2022, la incidència d'infart de miocardi a Espanya en individus de 35 a 74 anys, serà de 523 casos per 100.000 homes i 232 casos per 100.000 dones, si únicament es té en compte l'envelliment de la població espanyola. Maria Grau, investigadora del Grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l'IMIM i primera signant de l'article explica que "la incidència baixaria a 486 per 100.000 homes i 222 per 100.000 dones si s'aconseguissin millores substancials en el perfil de risc cardiovascular de la població. És a dir si es pogués baixar, per exemple, 8 mg/dl el nivell mitjà de colesterol total, 5 punts percentuals la prevalença de diabetis en ambdós sexes i de 4 i 2 punts la prevalença de consum de tabac en homes i dones, respectivament".
 
"Per realitzar aquesta estimació, cal disposar dels valors mitjans de colesterol total i de colesterol HDL o colesterol bo, la pressió arterial i la prevalença de diabetis i de consum de tabac de la població. Aquestes dades s'obtenen a partir d'estudis poblacionals de prevalença i de les projeccions oficials de població en els deu anys en els quals s'hagi de realitzar l'estimació" explica Jaume Marrugat, director del Programa de Processos Inflamatoris i Cardiovasculars de l' IMIM.
 
El projecte CASSANDRA disposa d'una pàgina web (www.redheracles.net/CASSANDRA) on es poden definir diferents escenaris de canvi dels factors de risc cardiovascular i obtenir l'estimació de la ncidència d'infart de miocardi. Això pot realitzar©\se no només per a Catalunya i Espanya sinó també per a altres països i regions del món, ja que CASSANDRA té la capacitat d'adaptar©\se sempre que es disposi de les dades d'incidència d'infarts de miocardi i de prevalença de factors de risc cardiovascular actualitzats .
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia