Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Empresaris, viticultors i enòlegs de tot Catalunya assistiran a l'acte "Debatdevi: Idees i suggerències pel futur del vi a Catalunya"

Després de més de nou mesos de la posada en marxa de la iniciativa debatdevi: El futur del vi a Catalunya, el proper 25 de febrer, a partir de les 16:00 hores, al Fòrum Berger i Balaguer de Vilafranca del Penedès es donaran a conèixer les recomanacions i suggerències de debatdevi. L’acte estarà presidit pel conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i s’espera la presència d’un gran nombre de viticultors, empresaris i enòlegs de les diferents regions vinícoles de Catalunya.
 
Debatdevi, una iniciativa de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) amb el patrocini de Caixa Penedès, s’ha plantejat com una eina de participació del sector de la vinya i el vi per analitzar la situació del consum de vi a Catalunya i per explorar-ne mesures concretes per dinamitzar i millorar la seva presència.
 
L’acte estarà estructurat en diferents blocs: primer, un grup de representants de les 5 jornades presencials que s’han dut a terme al llarg d’aquest any, explicaran com s’han extret les conclusions de debatdevi i, seguidament, per cada un de les jornades de debat (Nous consumidors, nous hàbits de consum; Vi i qualitat; Els protagonistes de la comercialització; Instruments i estratègies per a la promoció, i Vi i territori), representants del sector vitivinícola, des de propietaris de cellers, a enòlegs, periodistes, presidents de les Denominacions d’Origen, representants de botigues especialitzades,... explicaran les diferents accions i suggerències de debatdevi: El futur del Vi a Catalunya. Per finalitzar, l’expert en noves tecnologies i en gestió del coneixement i xarxes socials, Genís Roca, explicarà que debatdevi continuarà com a espai de debat i reflexió del sector del vi a Catalunya.
 
Al llarg d’aquests 9 mesos de debat, s’ha comptat amb la presència de fins a 45 ponents experts en vinya, marketing i noves tendències que han traslladat suggerències i recomanacions als més de 300 assistents que hi ha hagut al llarg de les jornades. A més, debatdevi ha aconseguit que se sumin a la reflexió els mitjans de comunicació convencionals i les xarxes socials d’internet, tal com s’havia proposat l’INCAVI.
 
Per poder assistir a l’acte, és obligatori confirmar l’assistència al mail info@debatdevi.cat ja que l’aforament és limitat.
 
Programa:
 
16:00 – Inici de l’acte, conduït pel periodista Toni Orensanz. Benvinguda a càrrec del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i d’un representant de Caixa Penedès
 
16:30 – Com s’han extret les propostes i suggerències de debatdevi? a càrrec dels representants de les jornades presencials: Steven Tolliver, de Manfatta Comunication; Àlex Duran, de Loft Wine, Sr. Toni Massanès, director Fundació Alícia i Sr. Oriol Miralbell, de la Universitat Oberta de Catalunya
 
17:00 - Idees, suggerències i propostes Debatdevi
 
COMERCIALITZACIÓ, a càrrec de Josep Lluís Bonet de Freixenet
 - “Impuls a la formació en gestió i comercialització. L’Escola d’Espiells, centre de negocis del vi a Catalunya”, a càrrec de Xavier Cepero, del Celler Espelt
- “Reconeixement de la figura del Botiguer Seleccionador de vins”,`a càrrec de Jordi Grau, de Vins i Licors Grau
 
NOUS CONSUMIDORS, NOUS HÀBITS DE CONSUM, a càrrec de Josep Maria Albet, del celler Albet i Noya
- “Més presència dels vins catalans a internet: creació del portal VADEVI”, a càrrec de Joan Nebot, crític de vins.
- “Creació del Centre de Divulgació del Vi a Barcelona, dirigit principalment a estrangers”, a càrrec de Manel Casanovas, de Turisme de Barcelona
 
17:50 – Pausa cafè al Casal de Vilafranca
 
18:30 – Idees suggerències i propostes Debatdevi
 
QUALITAT, a càrrec d’Oriol Guevara, de l’Associació Catalana d’Enòlegs
- “Potenciar i promocionar les varietats autòctones de Catalunya com a bandera dels nostres vins”, a càrrec de Valentí Roqueta, de la DO Pla de Bages; i Carles Andreu, de la DO Conca de Barberà
- “Exemple de la recerca i la transferència de tecnologia: programa CENIT sobre canvi climàtic i vinya”, a càrrec de Miquel A. Torres, de Bodegues Torres
 
VI i TERRITORI, a càrrec de Tomàs Cusiné del Celler Tomàs Cusiné
- “Creació del Consell Català del Turisme i el Vi”, a càrrec d’Ignasi de Delàs, director de Turisme de Catalunya
- “Major implicació del Consell Regulador i del sector del vi en el seu territori”, a càrrec de Jaume Descarrega, de la DO Terra Alta
 
INSTRUMENTS i ESTRATÈGIES PER A LA COMERCIALITZACIÓ, a càrrec de Francesc Blanch de la Cooperativa de Capçanes
 
- Creació d’un consorci públic/privat per a la promoció del vi català, a càrrec de Joan Aguado, director general de l’INCAVI
 
19:30 - Debatdevi continua com a centre d’intercanvi d’experiències i coneixements del sector del vi, a càrrec de Genís Roca, soci director de Roca Salvatella Net Strategies.
 
19:50 - Cloenda a càrrec del director general de l’INCAVI, Joan Aguado
 
 
 
19 de febrer de 2009
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia