• El conseller de la Presidència subratlla el “compromís democràtic” de l’acció de la Generalitat davant “l’agressivitat” del govern espanyol
  • El president de la Generalitat ha mantingut 100 trobades amb representants de governs durant el 2013
El conseller Homs durant la seva intervenció al Parlament

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha justificat avui al Parlament de Catalunya l’acció exterior del Govern ja que “cal buscar simpaties, sinergies i aliances internacionals de cara al reconeixement d’un futur estat català”.  Durant la seva intervenció, el portaveu del Govern ha repassat els objectius de l’acció exterior de la Generalitat que passen per “donar suport a la internacionalització de l’economia catalana i l’atracció d’inversions”, “donar a conèixer a Europa i el món la situació en que es troba Catalunya i els seus esforços per sanejar les seves finances, la reducció del dèficit i la lluita contra la crisi”, així com “la consolidació internacional de Catalunya, com a país de prestigi i qualitat”.

El conseller Homs ha aprofitat per denunciar “l’agressivitat del govern espanyol davant els plantejaments democràtics i en sentit positiu –que no van en contra de ningú- que planteja el poble de Catalunya i les seves institucions” “Davant d’això, ens dóna molta seguretat formar part de la Unió Europea”, ha afegit Homs que ha subratllat el “compromís democràtic” l’acció política de Catalunya.

El portaveu del Govern ha repassat totes les actuacions que porta a terme el Govern en matèria d’acció exterior com els “contactes internacionals del Govern” que inclouen “més de 100 trobades del president de la Generalitat amb representants d’altres governs durant el 2013”. En aquest sentit, també ha esmentat “la comunicació continuada amb ministeris d’Exteriors” d’altres governs. Dins de l’acció exterior de l’executiu català, el portaveu també ha nombrat “la presència mediàtica continuada amb periodistes que s’interessen pel nostre país” o “l’acció del Diplocat, que és molt important per explicar el moment que viu el nostre país a l’exterior”. Durant la seva intervenció, Homs també ha esmentat la rellevància del l’acord nacional de l’acció exterior i “la notable mobilització” del món local, encapçalada per l’ajuntament de Barcelona i les diputacions catalanes.  

Davant la cambra catalana, Homs ha remarcat també la importància de la Llei de l’acció i el servei exterior que actualment es troba en procés de tramitació parlamentària, “per dotar de sentit tot el que estem fent” davant “mirades de desconfiança”.