moment de l'acte
moment de l'acte
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), Jordi Bort, ha presidit la Nit de l’Enologia, de l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE), que s’ha celebrat a Tarragona.
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut iniciar la seva intervenció congratulant-se de visualitzar com n’és d’actiu el sector enològic català, i felicitant els professionals relacionats amb el món de l’enologia guardonats aquest nit: Josep Lluís Pérez, com a enòleg amb millor trajectòria professional; Arantxa de Cara, jove promesa de l’enologia; Miquel Agustí Torres, com a enòleg sènior amb més de 25 anys en la professió; i Miguel Figini, per la seva tasca de difusió d’aquest món. Així, Pelegrí ha assenyalat que “aquests reconeixements reflecteixen la importància i transversalitat del sector de l’enologia en benefici del sector vitivinícola català, alhora que remarquen la professionalitat, l’experiència, el futur i els joves, així com la tasca de difusió del món de l’enologia, del vi i de l’entorn”.
 
En aquest punt, el conseller ha remarcat que “l’enòleg, gràcies al seu talent i la seva professionalitat ha contribuït, i molt, al reconeixement internacional dels nostres productes, un reconeixement que se sosté gràcies a la qualitat”, i els ha felicitat pel seu esforç diari, la seva entrega i la seva passió en aquest món: “la vostra tasca és imprescindible per a posicionar millor el nostre sector i projectar-lo al futur”.
 
Josep Maria Pelegrí ha destacat que “tenim productes vitivinícoles reconeguts al món que destaquen per la seva qualitat, i és essencial que treballem també el valor afegit al voltant d’aquests productes, l’experiència de gaudir-los; aquesta experiència i aquest valor afegit es poden i s’han de traslladar al territori a través de l’enoturisme. Volem que Catalunya sigui un punt de referència en el mapa enoturístic internacional, potenciar una oferta variada i de qualitat. Quan tastem el vi fem un recorregut pel nostre territori, sentim la tradició, l’esforç dels productors, la cultura i història del país... Això és una experiència sensorial que hem d’aprofitar i fer extensiva”.
 
Pelegrí ha tancat la seva intervenció tot afegint que “Catalunya és un país petit, però amb un gran potencial exportador i d’internacionalització dels seus productes. Actualment, ens trobem en un molt bon moment vitivinícola, som competitius a nivell mundial, som emprenedors i oferim qualitat, professionalitat i innovació. I el Govern català i, especialment, el DAAM és un aliat estratègic del sector”.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

moment de l'acte

moment de l'acte 635