La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada del president del Consorci d’Acció Social de Catalunya, Miquel Noguer, ha inaugurat aquest matí la 2a Jornada “10x10 càpsules d’innovació social”.  Durant aquesta trobada es presentaran 10 projectes innovadors en serveis socials desenvolupats per organismes públics i entitats socials: la Diputació de Barcelona, els Ajuntament de Barcelona, Mataró, Terrassa, i Reus, les entitats Up Social, Associació Alba i Specialisterne, i les Fundacions ABD i Llars Compartides.
 
La consellera Munté ha afirmat que jornades com aquesta “són una bona oportunitat per posar en valor la feina ben feta i el treball en l’àmbit dels serveis socials que es fa des del món local, tan des dels ajuntaments i altres institucions, com també des de les entitats del tercer sector”.
 
Munté ha posat èmfasi en “la innovació i la sostenibilitat” de les propostes presentades, que van des de projectes relacionats amb la pobresa energètica, fins a la gestió dels serveis d’ajuda a domicili des de les TIC. “Dos conceptes més que necessaris per ajudar-nos a encarar els nous reptes que es plantegen en l’àmbit dels serveis socials”, ha dit la consellera.
 
La responsable de Benestar Social i Família també ha destacat que l’organització d’aquesta jornada contribueixen a fomentar l’emprenedoria en els serveis socials i són una bona oportunitat per visualitzar els avanços que s’estan fent en aquest camp. La consellera ha afirmat que “el Departament de Benestar Social i Família aposta i creu fermament en el coneixement especialitzat i la seva transmissió perquè l’enfortiment de l’Estat del Benestar necessita d’uns serveis socials de la màxima qualitat, dins d’un sistema sostenible, amb capacitat per generar respostes davant les necessitats específiques de les persones i les famílies i per al desenvolupament del nostre país”. “Aquest és un fòrum on tots podem aprendre de tots i on el fet de poder conèixer de primera mà exemples de gestió, de saber fer, nous models i noves aproximacions ens dóna amplitud de mires i, sobretot, ens ajuda a atendre millor a les persones”, ha declarat Munté.
 
La 2a Jornada “10x10 càpsules d’innovació social” està organitzada pel Consorci d’Acció Social de Catalunya i SUMAR, amb el suport del Departament de Benestar Social i Família, l’Obra Social “la Caixa” i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. A la jornada s’hi han inscrit més de 300 persones provinents del món dels serveis socials, les administracions públiques i el tercer sector social.