• Ensenyament serà a la fira amb un estand per explicar als empresaris dels sectors de l’alimentació, comerç, manteniment industrial i embalatge com augmentar la seva competitivitat a través de l’FP

 

  • Seran docents i responsables d’FP dual qui informaran a les empreses expositores i visitants de com millorar la formació del seus treballadors i dels diferents serveis que ofereix Ensenyament

 

  • Sergi Vela, professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona i mentor al programa de la cadena de televisió Cuatro 'Deja sitio para el postre', oferirà el dilluns un taller de mones de Pasqua

 

El Departament d’Ensenyament serà present a Alimentaria 2014, Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes, amb un estand per promocionar la formació professional dual en els sectors de l’alimentació, comerç, manteniment industrial i embalatge, presents a la fira, que tindrà lloc dels dies 31 de març al 3 d’abril al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Així, docents i responsables de formació professional dual informaran a les empreses expositores i als visitants de com augmentar la competitivitat de la seva empresa a través de la formació professional i dels diferents serveis que ofereix el Departament.
 
El Departament d’Ensenyament, en el marc del saló, ha organitzat el dilluns un taller de mones de Pasqua, que dirigirà Sergi Vela, professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona i mentor al programa de la cadena de televisió Cuatro 'Deja sitio para el postre'. Es realitzarà el dilluns de 13,45h a 14,45h a l’espai de demostració Showcooking habilitat per la fira.
 
L’equip d’experts d’Ensenyament, format per una trentena de docents i responsables d’FP dual, explicaran als diferents expositors i visitants presents en el saló com poden millorar la qualificació professional dels seus treballadors i com poden integrar nou personal format d’acord a les necessitats de la seva empresa. Concretament, Ensenyament ofereix un model formatiu en què pot participar en el disseny i desenvolupament del cicle formatiu, adequant el currículum i la formació pràctica a les seves necessitats formatives, com és el cas de la formació professional dual.
 
En aquest sentit, un dels punts clau que el Departament difondrà entre els empresaris és la modalitat d’FP dual, que ofereix a les empreses formar treballadors segons les seves necessitats. Permet a l’alumnat d’un cicle formatiu compaginar la formació al centre docent i l’activitat productiva i formativa en una empresa relacionada amb els estudis que està cursant. Per tant, l’empresa participaria en la formació pràctica de l’estudiant i també en l’adaptació del currículum a les seves necessitats productives. Aquest curs un total de 2.116 alumnes de 44 titulacions diferents estudien cicles formatius en modalitat dual.
 
A banda d’aquesta adaptació dels cicles formatius a les necessitats empresarials, Ensenyament ofereix formació als treballadors de les empreses de la indústria alimentària i sectors relacionats per poder actualitzar la seva formació d’acord amb l’activitat productiva del sector. També compta amb un servei de reconeixement acadèmic dels aprenentatges obtinguts dels treballadors d’una empresa a través de l’experiència laboral i de la formació no reglada del seu personal.
 
Ampli ventall de titulacions
 
En relació als cicle formatius, Ensenyament ofereix un ampli ventall de titulacions als empresaris presents al saló:
 
-       Cicles formatius del sector de l’alimentació:
o   Tècnic en forneria, pastisseria i confiteria
o   Tècnic en olis d’oliva i vins
o   Tècnic en elaboració de productes alimentaris
o   Tècnic superior en processos i qualitat en la indústria alimentària
o   Tècnic superior en vitivinicultura
 
-       Cicles relacionats amb la distribució, importació i exportació:
o   Tècnic comercial
o   Tècnic superior en comerç internacional
o   Tècnic superior en gestió comercial i màrqueting
o   Tècnic superior en transport i logística
o   Tècnic en gestió administrativa
o   Tècnic superior en administració i finances
o   Tècnic superior en secretariat
 
-       Cicles relacionats amb el manteniment industrial:
o   Tècnic en instal·lacions frigorífiques i de climatització
o   Tècnic en manteniment electromecànic
o   Tècnic superior en manteniment d’instal·lacions tèrmiques de fluids
o   Tècnic superior en mecatrònica industrial
 
-       Cicles relacionats amb embalatge:
o   Tècnic superior en disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia
 
 
29 de març de 2014