· El cap de l’Executiu ha fet seu l’estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona que assegura que “hi hagi l’escenari de futur que hi hagi, Catalunya i la seva economia són perfectament viables”
 
· El president Mas ha presidit aquest vespre la 14 Nit empresarial de la CEPTA a Reus
 
El president entregant un dels premis de La Nit de la CEPTA
El president entregant un dels premis de La Nit de la CEPTA
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre des de Reus que, malgrat les dificultats que hem viscut i que encara persisteixen, també hi ha motius per començar a veure “el got mig ple”. I, en aquest sentit, ha subratllat que, “tots els moviments socials que hi ha en el país”, juntament amb les ganes de sortir-nos-en, “donen l’energia i la confiança que es necessita per mirar el futur amb els peus a terra, però també amb l’optimisme que ens permeti aprofitar totes les nostres possibilitats i potencialitats, que no són poques”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la 14a Nit Empresarial de la CEPTA, durant la qual ha lliurat els reconeixements a les empreses del territori que més han destacat per la seva activitat al llarg del 2013.
 
Davant una nodrida representació empresarial del Camp de Tarragona, el president Mas ha desgranat diversos exemples que demostren que també hi ha signes d’optimisme al país i que aquests han de servir, ha dit, per “intentar entre tots plegats engegar el motor de generació de confiança que ens permetrà ser més atractius de cara enfora”.
 
En primer lloc, ha parlat dels recents projectes que s’han fet realitat a les terres tarragonines, com el ChemMed Tarragona, que avui s’ha constituït, i que demostra que, en el món de la química, “tenim una capitalitat que va més enllà de les nostres fronteres estrictes”, a més de donar “visibilitat i potencial de cara al futur” a aquest sector.
 
En aquesta línia, també ha parlat dels anuncis importants en el camp turístic que s’han fet en els darrers dies i que “marquen capitalitat i focus d’atenció”. El president ha assegurat que el Govern “està treballant intensament” perquè aquests anuncis es concretin i surtin bé i, en aquest sentit, ha declarat que “és molt important el suport polític del territori”, que ja hi és i indistintament del color polític, però també el de la resta de Catalunya. “Confio que sortirà bé, però com a mínim la feina hi és i l’aposta és molt clara”, ha reblat.
 
Com a dades econòmiques a nivell de país, el cap de l’Executiu ha remarcat els “quatre anys seguits d’increments significatius i sistemàtics de l’exportació catalana”, així com el fet que “fa nou mesos que l’atur al nostre país comença a disminuir”. També ha destacat que Catalunya està fent rècords històrics en referència al nombre de turistes que ens visiten i que el 2013 va ser “dels millors anys pel que fa a captació d’inversió estrangera”.
 
A l’última part del seu discurs, el president s’ha referit a l’estudi que avui ha fet públic la Cambra de Comerç de Barcelona que posa en evidència, ha destacat el cap de l’Executiu, que, “hi hagi l’escenari de futur que hi hagi, Catalunya i la seva economia són perfectament viables”.
 
El president ha subratllat que és un estudi fet per tècnics i professionals que han estudiat la realitat catalana a fons i que també denuncia que “l’economia més productiva, amb més capacitat de generar riquesa i orientar-se als mercats internacionals és de les que menys dotació de capital públic d’infraestructures té”. “El desequilibri és evident”, ha assegurat, i ha afegit que la conclusió que se n’extreu és que “per poc més que s’invertís en capital públic d’infraestructures el potencial de rendiment que se’n podria treure és molt gran”.
 
Visita a l’empresa de fruits secs JM Palau, SA
Abans de presidir la nit empresarial de la CEPTA, el cap de l’Executiu ha visitat l’Ajuntament del Morell i les noves instal·lacions de l’empresa de fruits secs JM Palau, SA, acompanyat del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.
 
Després de visitar la fàbrica, adquirida el 2010, el president ha volgut destacar el fet que una “empresa centenària, familiar i relativament petita no només se’n surt, sinó que se’n surt bé”. I, en aquest sentit, ha traçat un paral·lelisme amb el país perquè l’empresa, ha dit, igual que Catalunya, “s’ha modernitzat, té projecte i a més mira endavant i ho fa amb força”. “Si hi ha ganes, esforç i projecte, gairebé tot és possible”, ha reblat Artur Mas.
 

3  

Imatges

Entrega dels Premis CEPTA 2013

Entrega dels Premis CEPTA 2013 324

Visita al Morell

Visita al Morell 572

Visita a J.M. Palau SA

Visita a J.M. Palau SA 720