empren
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat de l'alcalde de Castelló d’Empúries i alhora president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier M. Sanllehí ha inaugurat el Centre Emprèn, un nou espai de suport a les persones emprenedores, als aturats i al teixit empresarial. Situat al sector Alberes Comercial d’Empuriabrava, neix amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament social i econòmic, i generar ocupació al municipi i a la comarca.
 
Durant l’acte d’inauguració el conseller Puig ha afirmat que “les administracions han de facilitar la creació de llocs de treball en el món privat, entendre les necessitats de les empreses i mirar de quina manera es millora la formació dels treballadors”. En aquest sentit i referint-se al nou Centre, Puig ha declarat que “els joves emprenedors que no tenen prou diners per llogar un local tenen aquí uns serveis compartits que els permet iniciar la seva activitat i amb un costos reduïts i assessorament. I això és el que el programa Catalunya Emprèn està projectant des de tot Catalunya i aquest és un centre que s’incorpora a la xarxa”.
 
Per a l’emprenedor i l’empresa, el Centre Emprèn ofereix l’Espai Coworking: un espai que aporta una nova filosofia de treball basada a compartir, intercanviar coneixement i generar sinergies entre diferents professionals, tot en un mateix entorn de treball on els usuaris tenen incloses les despeses de llum, climatització i Internet. També ofereix un Servei d’Assessorament Empresarial (SAE) en el procés de creació de l’empresa, amb assessoria jurídica, fiscal, laboral i comptable gratuïta.
 
Quant a la formació, es dissenyaran programes formatius ocupacionals específics per a les persones en situació d’atur, i es desplegarà un programa de formació contínua adreçat a treballadors en actiu amb la finalitat de millorar la seva qualificació i el perfeccionament de les competències professionals.