Moment del lliurament dels guardons
Moment del lliurament dels guardons
“Hem de crear espais d’innovació entre agricultors, empreses i subsectors relacionats amb l’agroalimentació”, ha assenyalat Pelegrí
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i del director general de l’IRTA, Josep Maria Monfort, ha presidit, aquesta tarda, el lliurament de guardons de la novena edició dels Premis Innoval a la Fira Alimentària 2014.
 
Els premis Innoval reconeixen l’esforç i la inversió que la indústria agroalimentària fa en I+D+i, i atorguen guardons a les creacions més innovadores per categories i canals.
 
En la cloenda de l’acte, el responsable del Departament ha ressaltat la importància de promoure una innovació útil que arribi al mercat. Segons Pelegrí, “no s’ha d’innovar per innovar, sinó promoure el desenvolupament de la innovació, ciència i tecnologia de la indústria en aquells àmbits que afecten directament la competitivitat”... “per aquest motiu, és important que la innovació sigui gestionada, sistematitzada i transversal”.
 
“La nostra indústria agroalimentària és un gran motor d’innovació”, ha afirmat el conseller. Com més innovi el sector primari, més beneficiada es veurà la indústria en disposar de més productes adaptats, amb més qualitat i amb més traçabilitat.
 
Pelegrí ha afirmat que “Catalunya té un bon planter d’investigadors i enginyers agroalimentaris, però és molt important que hi hagi empreses tractores que entenguin la importància de la innovació i hi apostin”. Un bon exemple d’aquest fet és l’IRTA, un centre de referència internacional que compta amb un personal altament qualificat i ajuda les empreses a identificar el seus punts forts en innovació per fer-les més fortes en un mercat global on la diferenciació és vital.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Imatges

Moment del lliurament dels guardons

Moment del lliurament dels guardons 1415