Empresa i Treball

TURISME

El Govern de la Generalitat manifesta una vegada més la seva oposició a la LGUM en la Conferència Sectorial de Turisme

query_builder   1 abril 2014 18:22

event_note Nota de premsa

TURISME

El Govern de la Generalitat manifesta una vegada més la seva oposició a la LGUM en la Conferència Sectorial de Turisme

·     La Generalitat no subscriu les propostes en matèria turística que fa el Govern Central en la Llei de Garantia de la Unitat de Mercat (LGUM) perquè interfereixen en el seu àmbit competencial i, a més, difereixen del model de turisme de Catalunya.
 
·     Els màxims responsables turístics de Catalunya han recordat que "continuarem aplicant el nostre propi model turístic" a l’empara de les competències exclusives que atorga l’Estatut, i que s’oposaran a la unificació dels models turístics que proposa l’Estat.
 
Catalunya ha manifestat avui el seu total desacord en els punts que afecten qüestions turístiques de la Llei 20/2013 de 9 de desembre, de Garantia de la Unitat de Mercat (LGUM), durant la Conferència Sectorial de Turisme que s’ha celebrat a Madrid amb l’assistència dels màxims responsables turístics autonòmics.
 
En aquesta trobada, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la directora general de Turisme, Marian Muro, han recordat que el Govern de la Generalitat de Catalunya té i exerceix la competència exclusiva en matèria de turisme amb disposicions normatives que ja regulen l’activitat turística al territori. Per aquest motiu Catalunya no ha ratificat aquesta proposta de 'racionalització normativa' que, a més, no aporta cap utilitat per a la millora del sector turístic. Cal recordar que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha interposat recurs d’inconstitucionalitat contra aquesta llei perquè suposa una invasió competencial i perquè afecta el model d’organització política i territorial de Catalunya.
 
Catalunya és una destinació turística líder que registra resultats positius, amb un Pla Estratègic i amb les competències normatives en aquest sector. Per tant, Catalunya no variarà el seu full de ruta pel que fa al seu desenvolupament turístic i s’oposarà a aquesta intromissió en les seves competències.
 
En la trobada d’avui, la Secretaria d’Estat de Turisme ha presentat un document amb les propostes d’harmonització normativa en el sector turístic en qüestions que afecten la unitat de mercat. Tenint en compte que aquest document té com a finalitat l’aplicació de la LGUM i, per tant, envaeix les competències del Govern català i difereix del model de turisme de Catalunya, la Generalitat no ha subscrit ni el plantejament ni els punts exposats en aquest document. Pere Torres ha avisat que “la unitat de mercat, tal com es planteja, serà contraproduent per al sector turístic perquè una clau del seu èxit és la diversitat de models, la qual estimula a la innovació i la millora continuades”.
 
Sobre la proposta presentada, Torres ha declarat que “no és possible que una llei advoqui per la simplificació administrativa i introdueixi nous organismes i tramitacions”, i ha afegit que “no sembla gaire lògic afirmar que el model espanyol és d’èxit i es converteix en un referent internacional, com ha fet el ministre en la seva intervenció, i voler canviar radicalment les seves bases de funcionament”.
 
A més, en l’exercici de la seva potestat reglamentària, la Generalitat ja s’assegura que totes les disposicions normatives s’adapten a la Directiva de Serveis en el Mercat Interior i comunicades a la Unió Europea.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia