ContactaEN
Sala de premsa
Sales de premsa dels departaments
event_note Nota de premsa

És un dels objectius del PINSAP, presentat avui a la fira Alimentària

Salut Pública crearà un distintiu per als restaurants que ofereixin fruita fresca en tots els àpats

El consum habitual de fruita i verdura s’associa a la prevenció del risc coronari, el càncer colorectal, el sobrepès i la diabetis, entre d’altres afeccions
 
L’acció implica els departaments de Salut, Agricultura i Empresa i Ocupació, en coordinació amb els productors i els distribuïdors de fruita
Presentació PINSAP a Alimentaria
El Secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha presentat avui, en el marc de la fira Alimentària, la campanya "fruita fresca en tots els àpats a bars i restaurants" emmarcada en les actuacions prioritàries establertes en el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP). L’acció es planteja per incentivar el consum de la fruita fresca, un producte que forma part de la dieta mediterrània i que és clau per assolir una alimentació saludable.
 
Es calcula que aproximadament un terç de la població menja fora de casa entre 1 i 3 cops per setmana, i que només arriba a menjar el mínim de 5 peces de fruita o verdura recomanades diàriament l’11,8% de la població. Aquesta és la motivació principal de la campanya, que té en compte la capacitat productiva del país, així com també l’àmplia cadena de distribució i la xarxa de restauració de què disposa Catalunya. L’objectiu, doncs, és que els bars i restaurants del país ofereixin fruita fresca i fàcil de prendre en tots els àpats.
 
En el decurs de les pròximes setmanes es presentarà una marca vinculada al PINSAP per identificar els establiments adherits a la iniciativa, que promourà el consum de fruita fresca, variada, de qualitat, estacional i de proximitat, presentada d’una manera còmoda als consumidors.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia