• La Prealerta del Pla ALLAUCAT és avui a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa, a la Ribagorçana Vall Fosca i a la Pallaresa perquè la pujada de temperatures combinada amb les precipitacions d’avui augmenta el perill d’allaus
 
Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha actualitzat la Prealerta del Pla especial d’emergències per allaus a Catalunya ALLAUCAT, segons el darrer butlletí de perill d’allaus de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC). Recordem,  que l’acumulació de pluja dels darrers dos dies combinada amb l’augment de la temperatura, desestabilitzarà les plaques de gel a la zona i farà que es puguin produir allaus espontanis.
 
Segons l’IGC a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa, a la Ribagorçana Vall Fosca i a la Pallaresa el perill d’allaus és FORT (4) per damunt dels 2.200 metres i MARCAT (3) per sota. A la resta del Pirineu, Ter-Freser, Perafita-Puigpedrós, Vessant Nord del Cadí-Moixeró i Prepirineu, la situació també està en nivell MARCAT (3).
 
A la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa s’han format grans acumulacions de neu en forma de placa de vent per sobre dels 2.200 metres en orientacions nord i nord-oest, puntualment també en nord-est. Aquestes plaques poden caure fàcilment al pas d’una persona i poden ser de mida mitjana, localment gran. No es descarta que fins i tot puguin caure de forma espontània. El perill d’allaus en aquests sectors és FORT (4) per sobre dels 2.200 metres. Per sota d’aquesta cota es poden donar caigudes espontànies d’allaus de neu humida i de fusió de mida petita, localment mitjana.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana que es tinguin en compte els consells d’autoprotecció per risc d’allaus.