• El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha expressat el “recolzament” del Govern a l’Ajuntament de Cabrils davant la suspensió “cautelaríssima” de l’acord del ple de cedir el padró a la Generalitat per a la consulta
  • El  portaveu del Govern considera “incomprensible” la decisió de la jutgessa i confia que les mesures cautelars s’aixecaran aquest dilluns perquè “no hi ha cap fonament jurídic que les pugui mantenir”
  • Homs ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la primera edició d’Ambiental, la fira de la Sostenibilitat de Cabrils
El conseller Homs i l'alcaldessa de Cabrils durant la visita a la Fira (Foto: Aj. de Cabrils)
El conseller Homs i l'alcaldessa de Cabrils durant la visita a la Fira (Foto: Aj. de Cabrils)
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, s’ha mostrat confiat aquest migdia que la jutgessa aixecarà les mesures cautelars contra l’acord del ple de l’Ajuntament de Cabrils de cessió del padró per a la consulta perquè “no hi ha cap fonament jurídic que les pugui mantenir”.
 
“És una decisió  que ens sorprèn”, ha assegurat el conseller, per a qui no és “recomanable” ni “prudent” que els tribunals es pronunciïn sobre resolucions que tenen un caràcter polític.
 
Quan l’Ajuntament de Cabrils ha expressat una voluntat i a més a més ha dit que ho faran complint la llei, vol dir aleshores que no es jutja la legalitat d’aquesta iniciativa sinó que dóna la sensació que es jutja la voluntat política i, en un estat de dret i democràtic, les voluntats, igual que les idees, no poden ser jutjades i han de poder ser expressades amb naturalitat”, ha afirmat.
 
El conseller també ha volgut traslladar el “recolzament” del Govern a l’Ajuntament de Cabrils davant una decisió “incomprensible” i “absurda” que, segons ha assegurat, no farà desistir les institucions catalanes de la voluntat d’”exercir plenament la democràcia”.

El conseller ha fet aquestes declaracions en el marc de la primera edició d’Ambiental, la fira de la Sostenibilitat de Cabrils, que se celebra a la localitat del Maresme durant aquest cap de setmana.
 
En el seu parlament inaugural, el conseller ha agraït a l’Ajuntament de Cabrils el “compromís” per la sostenibilitat i el medi ambient assumit amb la celebració d’aquesta fira. Homs ha destacat que la mostra, a banda de tenir valor pels productes i iniciatives que s’hi exposen, també incorpora un “missatge” que convida a “prendre consciència”: “El que ens ha donat la natura ho hem de saber preservar, i a nivell individual podem prendre petites mesures que sumades totes ells tenen un gran valor”, ha destacat.
 
L’acte d’inauguració també ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales. El municipi ha estat reconegut per la Fundació Fòrum Ambiental amb el Premi Ciutat Sostenible a la millor gestió dels residus de l’estat espanyol.