· Els detinguts van ser arrestats per última vegada el 21 de març a Pals per nou robatoris a interior de domicili
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) van detenir el dia 31 de març i 1 d’abril, a dos homes, de 27 i 29 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Sant Feliu de Guíxols i La Bisbal d’Empordà, com a presumptes autors de tres robatoris amb força  a l’interior de domicili.
 
Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada el passat 21 de març arran la detenció de dues persones per robar a l’interior de nou domicilis de la urbanització de Mas Pinell de Torroella de Montgrí. En tots els casos, van forçar les finestres dels domicilis i, un cop dins, van robar televisors i petits electrodomèstics. L’endemà de la seva detenció van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat.
 
La investigació va continuar per tal d’esbrinar si els detinguts podien estar implicats en tres robatoris similars comesos els darrers mesos en domicilis del Baix Empordà.
 
Concretament, es tractaria d’un robatori en una casa de la població de Foixà (Baix Empordà) ocorregut el 20 de gener de 2013. En aquest cas, els autors van tallar la tela metàl·lica que envoltava la casa i van forçar la finestra.  De l’interior del domicili van sostreure una cuina d’inducció, un forn, un microones, una nevera, un vàter, un lavabo amb el moble, un ordinador i un comandament a distància. 
 
El segon robatori es remunta al mes de juny de l’any passat, quan van forçar el pany d’una porta d’una caravana que estava estacionada en un polígon industrial de la Pera (Baix Empordà) i van sostreure un grup electrogen.
 
El darrer cas  va succeir el 12 de febrer d’enguany, en una masia de la població Flaçà (Gironès), d’on van robar una televisió i una escultura d’acer inoxidable esculpit de l’any 1950.
 
Gràcies als indicis i vestigis la policia va poder determinar que els autors dels tres robatoris eren les mateixes persones que havien estat detingudes el passat 21 de març pels robatoris de la urbanització de Mas Pinell.
 
La investigació va concloure entre els dies 31 de març i 1 d’abril, amb la detenció a la Pera dels dos presumptes autors dels tres delictes de robatori amb força.
 
En 31 de març es va realitzar una entrada i escorcoll en el domicili d’un dels detinguts. De resultes de l’escorcoll es va localitzar una nevera, un microones, un vàter i un lavabo amb moble que constaven sostrets a Foixà.
 
Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 2 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar el seu ingrés a presó.
 
 
Àrea de Comunicació
Girona, 6 d’abril de 2014