El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, impulsa el projecte mapaFabra, una iniciativa a les xarxes socials que pretén recollir en un mapa les imatges dels espais dedicats a Pompeu Fabra a tots els territoris de parla catalana.
 
El projecte, que té l’objectiu de visualitzar el reconeixement que té la figura del mestre arreu, ja ha rebut les primeres aportacions, que es poden consultar a:  http://www.gencat.cat/llengua/mapafabra.
 
Aquesta iniciativa s’emmarca en els Premis Pompeu Fabra, dels quals aquest any s’ha arribat a la cinquena edició i que es lliuraran precisament demà, 8 d’abril, en un acte a les 18.30 hores de la tarda al Palau de la Generalitat.
 
Pompeu Fabra (1868-1948), gramàtic i lexicògraf, va dedicar la seva vida a l’estudi del català i a la difusió de la correcció de la llengua. En la seva figura conflueixen factors de tradició i de modernitat, de coneixement i de divulgació, de normativa, de sistematització i de foment de l’ús, tots relacionats amb la llengua catalana. El seu treball ha estat essencial per fixar el català contemporani.
 
La mecànica del mapaFabra consisteix a compartir fotos de llocs dedicats a Pompeu Fabra a Twitter, citant @llenguacatalana i afegint-hi l’etiqueta #mapaFabra, l’adreça i la població on s’ha pres la imatge o bé les coordenades. També s’hi pot participar compartint aquestes imatges al mur de la Pàgina Llengua Catalana de Facebook. Totes aquelles persones que facin aportacions participaran en el sorteig d’un lector de llibres electrònics. La participació estarà oberta fins al 2 de juny.