FOTO
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui la celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial de Girona, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. El conseller ha estat acompanyat del comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el secretari general del Departament d’Interior, Josep Martínez; el director general de la Policia, Manel Prat; el cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer; i l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha agraït a l'alcalde haver acollit la celebració d'un acte tan important per al cos, i ha destacat que estem passant per moments difícils des de la perspectiva socioeconòmica i tenim limitacions, però “els cos de Mossos d’Esquadra fa la feina des del rigor i la professionalitat, i des de la insubornable labor de servei”.
 
Espadaler ha posat en valor els objectius del Departament; la seguretat i la millora de les condicions de treball, i s’ha mostrat orgullós de la feina que fan els Mossos d’Esquadra: “Sou una de les principals estructures d’Estat del país, i sou un cos eficient, rigorós, transparent i efectiu al servei de la ciutadania”.
 
A l’acte s’han lliurat 168 felicitacions a diferents  membres de les comissaries que conformen la Regió Policial de Girona, altres cossos policials, serveis mèdics, agents rurals i ciutadans. Persones i institucions que, amb un acte d’ajudar al proïsme, han col·laborat en la tasca diària dels Mossos per aconseguir oferir un millor servei públic.
 
Durant l’acte s’ha fet un emotiu homenatge als familiars del coronel Frederic Escofet i el mosso primer Ramon Molist. Les filles del coronel Escofet i la filla del mosso Molist han rebut, de mans del comissari Belenguer, una placa commemorativa en record de la tasca i professionalitat desenvolupada pels seus pares.
 
Ha estat un acte de reconeixement vers la tasca diària que realitzen cada dia els Mossos d’Esquadra. Una mostra de gratitud a tots els que conformen la seguretat diària de les comarques gironines.
 
 
El comissari cap de la Regió Policial de Girona, Joaquim Belenguer, ha manifestat que se sent satisfet de la feina que s’està fent i “de veure com els mossos treballen amb entrega, generositat i una alta professionalitat”. També ha tingut un especial record pels companys que ens han deixat durant aquest any.
 
L’alcalde de Girona també ha adreçat una paraules als assistents on ha fet esment a  “l’acte de les esquadres és un acte de coneixement de la tasca diària dels policies i un reconeixement a aquesta tasca”.
 
En l’acte central de les Esquadres, que es celebrarà el proper dia 24 d’abril a Barcelona, es concediran vuit medalles a membres de la Regió Policial de Girona, quatre d’elles en reconeixement a una intensa i brillant trajectòria professional i les altres quatre per actes meritoris. Aquests actes són: llançar-se al mar, a Roses, en ple temporal per salvar la vida d’una dona que havia caigut  i l’altre cas per entrar en un pis en flames, a Girona,  i salvar al vida d’un home que hi havia a l’interior.