La consellera de Benestar Social i Família qualifica positivament el ple de la pobresa i alguns dels acords presos, com l’impuls del sistema d’història social compartida, que integri la trajectòria de la persona en l’àmbit dels serveis social
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha destacat avui que el ple de la pobresa "va resultar positiu, el Govern hem pres bona nota dels acords als que vam arribar i del debat que es va produir". La consellera ha lamentat, però que "en alguns casos, es portessin a terme plantejaments que s’allunyen de la realitat i de les possibilitats que aquest govern té per a impulsar accions de lluita contra la pobresa, però malgrat això, hi va haver punts enriquidors que de ben segur ens ajudaran a treballar i cercar les millors solucions a la situació actual".
 
La consellera de Benestar Social i Família ha destacat també que la celebració d’aquest ple demostra que "aquí la pobresa ni s’amaga, ni es nega, com tampoc es critica la tasca de les entitats socials, com passa a d’altres indrets".
 
Entre els acords que ha destacat la consellera, s’ha referit especialment al disseny i implementació d’un sistema d’història social compartida que integri la trajectòria de la persona en l’àmbit dels serveis socials.
 
Tal com ha explicat la consellera, "la història social compartida és el directori on s’agrupen les històries socials de les persones usuàries dels serveis socials, que actualment es troben en els diferents sistemes d’informació dels agents de la xarxa de serveis socials". Cada història haurà d’integrar informació sobre la trajectòria de la persona: dades bàsiques, drets reconeguts, prestacions, alertes i altra documentació rellevant (informes mèdics, padró, renda, dades laborals, beques...).
 
Els agents de serveis socials accediran i compartiran aquesta informació en un expedient únic. Amb l’objectiu de millorar l’atenció a la persona i fer més eficient i àgil la gestió.
 
En resum, la consellera ha afirmat que "l’objectiu de l’historial és poder donar en tot moment una visió de 360º de la persona usuària pel que fa a la informació relacionada amb les prestacions de la cartera de serveis".
 
Des de ja fa temps, el Departament de Benestar Social i Família està treballant per tal de poder implementar aquest sistema i garantir la disponibilitat dels serveis i les prestacions de la cartera de serveis socials. Ja s’ha elaborat la proposta de disseny del model i s’ha planificat el seu desplegament, el proper pas serà consolidar el disseny de requeriments amb els agents.
 
Munté ha destacat també que "aquesta és una de les actuacions ja previstes a la proposta de Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya", un acord que el Govern prioritza, i per aquest motiu, s’estan duent a terme reunions de treball amb els agents implicats per tal d’aprofundir i debatre el document.