El Servei Català de Salut (CatSalut) i Roche Farma han signat un conveni per avançar en l’aplicació i el desenvolupament d’esquemes de pagament per resultats
 
A la pràctica, ja existeixen algunes iniciatives en marxa, com l’acord del CatSalut amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i Roche per al pagament per resultats de bevacizumab en càncer colorectal metastàtic
Reunió CatSalut, ICO i Roche
El Servei Català de Salut (CatSalut) i Roche Farma han signat un conveni per establir noves fórmules de col·laboració que facin compatible l’accés dels pacients a la innovació amb la sostenibilitat del sistema sanitari català.
 
La firma inclou el compromís de col·laboració d’ambdues parts en la identificació de punts crítics i en propostes per millorar la implementació d’esquemes de pagament per resultats en l’àmbit farmacoterapèutic del CatSalut.
 
Una de les línies de l’acord és un projecte pilot enfocat a optimitzar el registre de dades d’ús dels medicaments. Aquest registre permet fer el seguiment dels pacients, recollir-hi les dades clíniques i és un element clau per afavorir l’aplicació d’esquemes de pagament en funció dels resultats d’alguns medicaments innovadors en la pràctica clínica habitual.
 
Catsalut i Roche renoven el seu compromís per avançar en nous escenaris en els quals tots els agents del sistema de salut col·laborin i es complementin per facilitar l’accés dels pacients a la innovació.
 
El nou conveni s’afegeix a altres iniciatives com l’acord del CatSalut, ICO i Roche per al pagament basat en resultats en salut dels pacients amb càncer colorectal metastàtic (CCRM) tractats amb bevacizumab, en funcionament des de gener del 2014.