Esport

La distància ultramarató en BTT estrena el reconeixement oficial en la primera Copa Catalana Internacional

query_builder   10 abril 2014 20:31

event_note Nota de premsa

La distància ultramarató en BTT estrena el reconeixement oficial en la primera Copa Catalana Internacional

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la primera edició de la Copa Catalana Internacional de BTT Ultramarató, organitzada per Pedales del Mundo, que comença aquest cap de setmana amb La Pedals del Cister NonStop a La Riera de Gaià (Tarragona).
sge
Foto: Jordi López
La gran novetat d’aquesta competició és que, per primera vegada al món, la distància ultramarató en BTT té reconeixement oficial per part d'una federació. Això ha estat possible gràcies a l'acord que l’organització ha tancat amb la Federació Catalana de Ciclisme per organitzar aquesta Copa i els Campionats de Catalunya durant els tres propers anys.
 
La primera edició de la Copa Catalana Internacional de BTT Ultramarató constarà de 3 proves: La Pedals del Cister NonStop, del 13 d'abril, a La Riera de Gaià (Tarragona); la Llibert Mill, de l'11 de maig, a Pontons (Barcelona), i la Pedals de Foc NonStop, del 28 de juny, a Vielha (Val d'Aran). Aquesta última prova serà, a banda de la gran final del circuit, la seu del Campionat de Catalunya de BTT Ultramarató. Totes les proves tindran distàncies entre els 120 i els 240 km, on els corredors tindran la possibilitat de realitzar un autèntic repte en una sola jornada.
 
En l’acte, Ivan Tibau ha estat acompanyat per Joaquim Vilaplana, vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme; Llibert Mill, quatre vegades guanyador de la Pedals de Foc NonStop i organitzador de la segona prova de la Copa Catalana, i Pep Vega, director de Pedales del Mundo.
 
El secretari general de l’Esport ha elogiat el “caràcter pioner” de Pedales del Mundo, que ja van crear fa uns anys la Pedals de Foc, un nou model turístic-esportiu, i més tard la Pedals de foc Noc Stop. “Ara, us supereu, amb aquesta Copa que és una gran notícia per al creixement i futur d’aquesta modalitat ciclista”, ha dit Ivan Tibau, que s’ha felicitat pel naixement de nous circuits esportius perquè “promouen i revitalitzen cada modalitat, i l’acosten a més persones”.
 
Ivan Tibau ha agraït, d’altra banda, el compromís de la Federació Catalana de Ciclisme, que, en “un gest històric, se suma al projecte” reconeixent oficialment la distància d’ultramarató, i ha subratllat el paper que tenen les proves de la Copa a l’hora de fomentar el turisme a les respectives zones a través del binomi “esport i economia, que cada cop més les entitats i institucions del nostre país feu realitat compatibilitzant els esdeveniments esportius de rellevància amb la promoció turística dels racons del país”.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López)
JPG | 481

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia