Territori

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat

Vila: "Els nous vols a Israel han de ser un impuls per al turisme del Pirineu de Lleida"

query_builder   11 abril 2014 09:35

event_note Nota de premsa

Vila: "Els nous vols a Israel han de ser un impuls per al turisme del Pirineu de Lleida"

  • La companyia israeliana Arkia oferirà a partir de l’estiu nous vols directes entre Tel Aviv i l’aeroport de Lleida-Alguaire
  • La nova connexió s’iniciarà el 27 de juny i oferirà 20 vols a l’estiu i 20 més durant la temporada d’hivern
  • L’any passat 16.000 turistes israelians van visitar els atractius del Pirineu de Lleida
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’ha mostrat avui satisfet per l’acord assolit amb l’aerolínia israeliana Arkia, que oferirà a partir de l’estiu una nova connexió entre Tel Aviv i l’aeroport de Lleida-Alguaire. “Els nous vols han de ser un impuls per al turisme del Pirineu de Lleida”, ha manifestat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Arkia oferirà, a partir del 27 de juny, 20 vols a l’estiu (10 d’anada i 10 de tornada) i 20 més per a la propera temporada d’hivern. Aquesta operació suposarà la visita de més de 2.000 nous turistes israelians al Pirineu de Lleida que se sumarien als 16.000 que l’any passat ja van conèixer els atractius de la zona, gràcies al programa Perseguits i Salvats que promou la Diputació de Lleida.
 
El conseller Vila ha explicat que tant les institucions locals com el Govern estan compromesos en donar viabilitat a l’aeroport de Lleida-Alguaire i per això es van engegar actuacions de promoció per buscar operadors. “Hem d’aconseguir que un aeroport que va molt ajustat des del punt de vista de la demanda pugui tenir sostenibilitat econòmica”, ha apuntat. L'acord ha estat possible gràcies a les gestions que s'han fet aquests darrers mesos de forma coordinada entre la Generalitat i el territori, especialment la Diputació de Lleida.
 
Arkia és la segona aerolínia d’Israel, amb una flota de nou avions que serveixen 50 destinacions a 28 països europeus i a antigues repúbliques soviètiques. A banda dels nous vols xàrter entre Tel Aviv i Lleida-Alguaire, l’aerolínia ja operava vols regulars entre Israel i Barcelona des de l’any 2008. En conjunt, Arkia mou aproximadament un milió de passatgers anuals. A l’aeroport lleidatà Arkia operarà mitjançant avions Embraer 190, amb capacitat per a 110 persones.
 
Amb aquest acord, a Alguaire operaran els vols d’Arkia a Tel-Aviv i d’Air Nostrum a les Illes Balears durant la temporada d’estiu, i durant la d’hivern s’hi afegeixen, a més, els de Thomas Cook a la Gran Bretanya. L’aeroport de Lleida-Alguaire va tancar la temporada d’hivern amb uns 21.000 passatgers.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 36

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia