Empresa i Treball

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, visita la comarca de La Noguera

query_builder   11 abril 2014 14:54

event_note Nota de premsa

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, visita la comarca de La Noguera

El conseller Puig durant la visita al Centre d'Observació de l'Univers
 
·        El conseller Puig ha visitat a Balaguer l’empresa Marketing Mix 2011, dedicada al tractament de plàstic PET reciclat, i el Centre d’Observació de l’Univers a Àger, el vessant divulgatiu i turístic del Parc Astronòmic Montsec, que actua com a equipament d’atracció turística i de referència de la docència i divulgació de l’astronomia a Catalunya.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig ha visitat avui la comarca de la Noguera. Puig ha iniciat la jornada al municipi de Balaguer, on ha visitat  l’empresa Marketing Mix 2011, dedicada al tractament de plàstic PET reciclat.
 
Acompanyat de l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramón Ferré, i el director dels serveis territorials del Departament a Lleida, Octavi Miarnau, el conseller Felip Puig ha visitat les instal·lacions de l’empresa i ha mantingut una reunió amb el seu equip directiu, Santi i Marcel Navarro i Joaquim Solé.
 
L’empresa Marketing Mix 2011, amb seu a Girona, ha adquirit aquest mes de gener la unitat productiva d’Artenius Green situada a la capital de la Noguera, fet que ha permès ampliar la seves línies de negoci, la continuació de l’activitat productiva a Balaguer i mantenir 23 llocs de treball a l’empresa. En aquest sentit el conseller Felip Puig ha posat de manifest l’aposta empresarial que “amb el seu esperit de superació ens porta a pensar que el país té futur, amb la indústria, amb la logística amb el turisme, però sobretot amb la  gent que està permanentment disposada a crear riquesa i oferir llocs de treball”.

D’altra banda el conseller, ha assenyalat que la plana de Lleida té “a banda  d’indústria emprenedora, d’un desenvolupament logístic notable i d’una estructura viaria amb una raonable implantació, és una gran potència pel que fa al sector agroalimentari” . El conseller ha destacat que “ té una posició estratègicapel futur del país, amb un recorregut de millor explotació agrícola i ramadera”. Puig ha recalcat que aquest revulsiu  seria possible amb "més inversió, amb més i millors instruments amb noves estructures d’estat".

Visita a les instal·lacions del Centre d’Observació de l’Univers (COU)

Un cop finalitzada la visita el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’ha desplaçat al Centre d’Observació de l’Univers (COU) al municipi d’Àger, a la comarca de La Noguera. El Centre constitueix el vessant divulgatiu i turístic del Parc Astronòmic Montsec i que actua com a equipament d’atracció turística i de referència de la docència i divulgació de l’astronomia.
 
El conseller  que  ha realitzat una  vista per les diferents instal•lacions del Centre, ha volgut conèixer de primera mà la proposta d’accions de Pla de Foment Territorial del Turisme “Destinació turística Starlight Montsec” que impulsa  el Consorci del Montsec de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de potenciar els atractius i recursos de la zona per a la seva dinamització socioeconòmica.
 
El territori del Montsec se li ha atorgat el reconeixement de Destí Turístics Starlight i Reserva Starlight, indrets visitables que compten amb qualitats excel·lents per a la contemplació del cel i la realització d'activitats turístiques relacionades amb aquest recurs. Aquesta certificació, valora per primer cop ciència i turisme, i garanteix poder gaudir de l'observació del cel i descobrir els valors naturals, culturals i paisatgístics vinculats. Només hi ha cinc lloc al món que tenen aquesta distinció.
 
Pel que fa a Reserva Starlight consisteixen en espais naturals amb un grau encara major quant a qualitat del cel nocturn i accés a la llum dels estels, així com una major exigència i compromís per a la defensa d'aquests elements. El Montsec es converteix en la tercera Reserva Starlight al món. També ho són l'illa de La Palma i el llac Tekapo  a Nova Zelanda.
 
Entre les activitats que ha programat el Centre, el COU celebrarà enguany el I Festival d'Astronomia que se el mes d’octubre, que integrarà les fins ara anomenades Jornades d'Astronomia, juntament amb cursos, sopars astronòmics o música en directe, Una altra de les novetats se centra en el Parc de Telescopis, amb una millora dels equipaments que permetrà la realització d’un major nombre d'accions, com ara observar a ull nu per identificar constel•lacions o conèixer com funcionen els telescopis més avançats.

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig en la visita al Centre d'Observació de l'Univers

El conseller Puig en la visita al Centre d'Observació de l'Univers
JPG | 248

El conseller Puig en la visita al Centre d'Observació de l'Univers (2)

El conseller Puig en la visita al Centre d'Observació de l'Univers (2)
JPG | 258

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia