Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat a les 19.30 hores l’Alerta del Pla d’emergències exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT activat per la deflagració de vapors de toluè que s’ha produït a les 16.40 hores a la indústria Terminales Portuarias, SA.
 
L’empresa, que està situada al Moll de l’Energia del Port de Barcelona i és una instal·lació SEVESO d’alt risc químic, ha activat el nivell 1 del seu Pla d’Autoprotecció (PAU)
 
L’accident s’ha produït mentre es feia la càrrega del producte de toluè (ONU: 1294) en un camió, que ha provocat una deflagració de vapors.
 
A causa d’aquesta deflagració el conductor del camió ha resultat ferit de caràcter greu i, segons informa el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), ha estat traslladat a l’hospital universitari Vall d’Hebron amb cremades de segon grau al 65% del cos.
 
En aquests moments han finalitzat les maniobres de descarrega dels 4000 litres de la cisterna.
 
No és té constància que hi ha hagi hagut afectació a l’exterior de la planta. El foc ha estat extingit de seguida.
 
Fins al lloc de l'accident s’han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de Barcelona, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia Portuaria, i una unitat del SEM.