La consellera de Benestar Social i Família presenta el còmic dels guanyadors de la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic 2013
 
En l’edició d’aquest any els joves han presentat projectes inspirats en el Tricentenari
Portada del còmic
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada del comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, ha presidit aquest dilluns la presentació del còmic “A la recerca del català autèntic” de Daniel Solerdelcoll “Dànius” i Miquel Martí, guanyadors de la segona ronda de la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic 2013.
 
El llibre relata, en clau d’humor, la història de l’aventurer Mike Iguana Johnsons, que a través d’un programa de televisió al canal DiscoveryCat es dedica a resoldre misteris i buscar monstres i éssers fantàstics arreu del món. En aquesta ocasió, l’aventurer viatjarà per tota Catalunya per descobrir les seves tradicions, la seva cultura, les ciutats, els pobles, la gent i cercar “el català autèntic”. Pel camí es trobarà un gat que parla, una olotina de la qual s’enamorarà, així com personatges de l’actualitat catalana com Albert Pla, Quim Monzó, Albert Sànchez Piñol, Isabel Coixet o Josmar Gerona, entre altres.  
 
La Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic té dues fases. En la primera fase, el jurat selecciona entre tots els participants en la convocatòria un jove perquè estigui un any becat a la revista El Jueves. En la segona fase els quatre finalistes i el guanyador de la primera fase han de presentar un projecte de còmic, i el seleccionat com a guanyador signa un contracte professional amb una editorial per la publicació del seu còmic. Enguany, coincidint amb la celebració del Tricentenari, els projectes que s’han presentat en aquesta segona fase han tingut com a eix temàtic el 300 aniversari del 1714. Daniel Solerdelcoll “Dànius” i Miquel Martí van guanyar aquesta segona fase i Edicions de Ponent s’ha encarregat de la publicació del llibre. 
 
Actualment ja està oberta la convocatòria d’aquest 2014 i les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al 28 de maig.
Les beques Connecta’t
La consellera ha explicat que “a través de les beques Carnet Jove del programa Connecta’t treballem per ajudar als joves a accedir al món professional promovent la formació en diferents àmbits, potenciant aquells sectors de caire científico-tècnic, creatiu i artístic”. Així, a més de la categoria de còmic, també s’atorguen beques en disseny, lletres, ràdio, fotografia, grafisme, caracterització, vestuari, ambientació, muntatge musical i enginyeria.
 
Aquestes beques estan destinades a nois i noies d’entre 16 i 30 anys i que siguin titulars del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya. Les beques tenen una dotació de 5.000 euros cadascuna, excepte la beca d’Enginyeria que té una dotació de 12.000 euros. Amb aquesta beca, la persona beneficiària pot desenvolupar una estada formativa d’un any en una empresa de referència del sector.
 
Entre d’altres empreses, col·laboren amb la Beca Carnet Jove Connecta’t la revista El Jueves, els diaris El Punt Avui i La Vanguardia, la cadena Los 40 principales, Televisió de Catalunya i el grup AGBAR. 
 
En l’edició d’enguany les persones interessades en obtenir alguna d’aquestes beques poden la seva sol·licitud fins el proper dia 28 de maig a l’Agència Catalana de la Joventut o bé a qualsevol de les oficines territorials de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. També es pot fer per internet a través de la web www.carnetjove.cat/connectat.

3  

Imatges

Portada del còmic

Portada del còmic 3597

Imatge de l'interior

Imatge de l'interior 1653

Imatge de l'interior

Imatge de l'interior 2629