• Els dos immobles havien estat adquirits en venda directa i estaven pendents de formalització
  • Via Laietana s’ha venut a Corporación Qualitat per 11,9 milions d’euros i Diagonal, a Mercury Capital per 16,4 milions d’euros
  • Aquesta operació comportarà un estalvi anual d’1,7 milions d’euros per a l’Administració
 
El Govern ha aprovat la venda de dos edificis que havia adjudicat en venda directa, després d’haver estat declarats deserts en subhasta pública, i estaven pendents de formalització. D’una banda, l’immoble situat a Via Laietana 69, on hi havia l’antiga seu del Memorial Democràtic, s’ha venut a la societat mercantil Corporación Qualitat, SL, Societat Unipersonal, per 11.918.829,42 euros. De l’altra, l’edifici ubicat a l’Avinguda Diagonal, 523-525, que acull la seu de la Secretaria de Medi Ambient, ha estat adquirit per la societat mercantil Mercury Capital, SL, per 16.425.000 euros.
 
D’acord amb el contracte de compravenda, la Generalitat de Catalunya continuarà ocupant l’edifici d’Avinguda Diagonal en règim de lloguer durant un mínim d’un any i un màxim de tres, per un import d’1.249.264,56 euros anuals.
 
Els ingressos aconseguits es destinaran a reduir l’endeutament, ja que permetran cancel·lar el cens que grava l’immoble situat a la Via Laietana, 69, de Barcelona, i que ascendeix a 9.500.000 euros. D’altra banda, aquestes vendes permetran a l’Administració catalana estalviar 1,7 milions d’euros anuals en concepte de censos emfitèutics i de despeses de manteniment dels immobles (impostos, assegurances, reparacions, etcètera).
 
Amb aquestes dues operacions, que s’emmarquen en el Pla de racionalització i optimització d’espais dissenyat per reduir el dèficit públic i reequilibrar les finances de la Generalitat, el Govern ja ha venut 21 immobles des de l’any 2012, per un import total de 331 milions d’euros.