·         Millora l’accessibilitat a les dades i l’autonomia de l’usuari a l’hora de tractar-les, i ofereix informació addicional per contextualitzar-les
 
·         La iniciativa s’emmarca en l’objectiu de transparència del Govern i en el programa de reforma de l’Administració de la Generalitat
El Departament de Governació i Relacions Institucionals innova el Banc de dades d’ocupació pública (BDOP) per tal de fer-lo més accessible per als usuaris i facilitar-ne la consulta. El Banc és un recull d’informació estadística sobre els treballadors i treballadores de les administracions públiques catalanes i els seus organismes en una única base de dades obertes i reutilitzables.
 
Des que es va posar en funcionament el Banc de dades, la Generalitat ha procurat la millora contínua d’aquesta eina, que esdevé un veritable canal de retiment de comptes a la ciutadania en el sentit d’informar-los sobre la magnitud del sistema de funció pública pel que fa al nombre d’efectius i els seus trets més característics.
 
El grau de transparència i el nivell de manejabilitat que ofereix el Banc de dades d’ocupació pública permet als usuaris sobrepassar a bastament els estàndards habituals en administracions del nostre entorn a l’hora de proporcionar informació sobre els seus efectius, tant dels principals països europeus com a nivell de l’Estat espanyol. En aquest sentit, el Banc de dades d’ocupació pública innova i avança cap un model d’Administració oberta, moderna i de servei a la ciutadania.
 
L’evolució del BDOP facilitarà l’accessibilitat a les dades i millorarà l’autonomia de l’usuari a l’hora de tractar-les, ja que es multipliquen les possibilitats de combinació de la informació a elecció de qui fa la consulta.
 
Les principals millores que ofereix des d’avui el Banc de dades d’ocupació pública són les següents:
 
• Una interfície més clara i senzilla.

• Més opcions de combinació de les dades per part dels usuaris.

• Més coherència interna entre les estructures dels informes i la seva relació entre ells, amb connexions més clares entre les quantificacions globals i les dades segmentades.

• Inclusió d'informacions metodològiques per a la interpretació de les dades: la nota metodològica, el manual d'ús, el glossari, l'univers d'entitats, i la línia del temps, que proporciona la informació de context. El Banc de dades d'ocupació pública també ofereix els informes corresponents a l'evolució del personal al servei de les administracions públiques catalanes.

• Visualització del compromís adquirit amb els usuaris del Banc en el sentit d’incorporar les observacions i sol·licituds de millora sorgides en entorns col·laboratius de treball.

El Banc de dades d’ocupació pública és una de les actuacions relacionades amb l’eix de transparència, rendició de comptes i accés a la informació del programa de reforma de l’Administració de la Generalitat.

Més informació: