Direcció General de Comunicació

FP

El Govern adapta el títol de grau superior de programació de la producció en fabricació mecànica

query_builder   22 abril 2014 15:43

event_note Nota de premsa

El Govern adapta el títol de grau superior de programació de la producció en fabricació mecànica

  • Aquest cicle formatiu també s’ha renovat per adequar-se a la formació professional establerta a la LOE
El Govern ha aprovat el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior de programació de la producció en fabricació mecànica, amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats actuals del sector. Així mateix, el currículum s’ha adequat a la formació professional establerta a la LOE (Llei orgànica d’educació) i també se n’ha ampliat els continguts. Aquest títol està desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya, que permet la integració dels sistemes educatiu i laboral en la formació professional.
 
El nou currículum del cicle de grau superior de programació de la producció en fabricació mecànica amplia continguts relacionats amb la integració i automatització dels processos (mecanitzat d'alta velocitat i d'alt rendiment). També amplia els continguts de les capacitats associades a la preparació de sistemes de fabricació que requereixen domini de tecnologies de programació CAM, PLC i robots, a més de control de sistemes automàtics de tecnologies pneumàtiques, hidràuliques, elèctriques o les seves combinacions.
 
El nou cicle dóna resposta a les necessitats educatives dels sectors econòmics, ja que el perfil professional d'aquest títol evoluciona cap a una major integració -a la petita i mitjana empresa- dels sistemes de gestió relacionats amb la qualitat, la prevenció de riscos laborals i la protecció ambiental. D’aquesta manera, complementa la gestió de recursos i persones i permet assolir un alt grau de competitivitat en un sector molt globalitzat, a partir del coneixement de les tecnologies i dels processos de fabricació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia