Protecció Civil

Protecció Civil puja a Prealerta el pla INUNCAT per les pluges intenses que afecten el Solsonès i que es poden desplaçar a l'Alt Urgell i al Berguedà

query_builder   22 abril 2014 21:09

event_note Nota de premsa

Protecció Civil puja a Prealerta el pla INUNCAT per les pluges intenses que afecten el Solsonès i que es poden desplaçar a l'Alt Urgell i al Berguedà

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les pluges intenses que afecten el nord del Solsonès. Durant les properes hores poden afectar les comarques de l’Alt Urgell i del Berguedà.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís d’observació de pluja en el que es pot superar el llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. En aquests moments s’observa un nucli de tempesta que descarrega amb forta intensitat al nord del Solsonès. Durant les properes hores és possible que afecti el sud de l’Alt Urgell i al Berguedà. Localment la precipitació va acompanyada de calamarsa.
 
Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania a prop de lleres, rius i guals i en totes les activitats previstes a zones de muntanya i a l’aire lliure en general si us trobeu en una zona on descarrega amb força.  En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, busqueu l’aixopluc als punts més elevats i espereu que passi la tempesta, i sobretot eviteu travessar guals, rieres, torrents i rius en general malgrat semblin portar poc cabal, ja que es poden incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
 
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia