Drets Socials

Fotomini

La consellera Neus Munté participa en la campanya 'Roses contra l'oblit'

La Fundació Amics de la Gent Gran organitza aquesta iniciativa amb l'objectiu de que persones grans que viuen soles puguin celebrar la diada de Sant Jordi

query_builder   23 abril 2014 12:19

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté participa en la campanya 'Roses contra l'oblit'

La Fundació Amics de la Gent Gran organitza aquesta iniciativa amb l'objectiu de que persones grans que viuen soles puguin celebrar la diada de Sant Jordi

Foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha lliurat una rosa i un llibre a la senyora Rosa Santacana en el marc de la campanya Roses contra l’oblit, que organitza la Fundació Amics de la Gent Gran. Aquesta iniciativa té l’objectiu d’aconseguir que les persones grans que viuen soles puguin celebrar la diada de Sant Jordi i alhora sensibilitzar la població sobre l’aïllament social que pateixen algunes d’aquestes persones. La consellera ha visitat l’estand que l’entitat té instal·lat davant del Museu Diocesà de Barcelona, a la Plaça de la Catedral, i tot seguit s’ha adreçat al domicili de la senyora Rosa.
 
Des de 1998, per la diada de Sant Jordi, Amics de la Gent Gran organitza la campanya Roses contra l’oblit. A banda de les visites que han fet els membres de l’associació, Amics de la Gent Gran convida la ciutadania a sumar-se a la campanya regalant una rosa a una persona gran del seu entorn i deixant el testimoni al web www.rosescontraloblit.com.
 
Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones grans que viuen soles. La seva missió és alertar sobre les greus condicions d’aïllament social i solitud que pateixen moltes persones grans a Catalunya i alleugerir-ne el sentiment de soledat. L’any 2011 l’entitat disposava de 763 voluntaris i voluntàries de l’entitat que van atendre 852 persones grans.
 
Rosa Santacana va néixer a Barcelona l’any 1932. Ha estat mestressa de casa i actualment és vídua i viu amb el seu fill Ferran. Amb diferents problemes de salut, tots dos reben assistència dels serveis socials a domicili. Li agrada la música i la pintura i és una persona molt agradable. Va entrar en contacte amb Amics de la Gent Gran al setembre de 2012 i rep la companyia de l’Ada, voluntària de l’entitat.
 
Visita a la parada d’AFAC i de les Entitats d’Iniciativa Social
 
Després de la seva participació a la campanya “Roses contra l’oblit”, la consellera Munté s’ha dirigit a la Rambla Catalunya, entre els carrers Rosselló i Provença, per visitar la parada de venda de llibres de l’Associació de Famílies Adoptants a la Xina (AFAC), on ha pogut saludar als seus representants i membres. Aquesta entitat va néixer el 1996 de la mà de diverses famílies que havien adoptat o volien adoptar a la Xina, un dels països on més han adoptat les famílies catalanes en els darrers anys.
 
Durant el matí, la consellera de Benestar Social i Família també ha assistit a la missa de Sant Jordi oficiada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a la Capella de Sant Jordi. Posteriorment, ha acompanyat el cardenal arquebisbe i el president de la Generalitat, Artur Mas, en la benedicció de les parades de roses de les Entitats d’Inciativa Social.

2  

Imatges

Neus Munté, lliurant la rosa a Rosa Santacana

Neus Munté, lliurant la rosa a Rosa Santacana 1094

La consellera, visitant la parada d'una entitat

La consellera, visitant la parada d'una entitat 1867

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia