Esmorzar
Foto: Pere Duran
Aquest matí s’ha celebrat el tradicional esmorzar per al món literari de les comarques gironines que ofereix la Generalitat de Catalunya a Girona. Escriptors, editors i llibreters s’han reunit a la Casa Solterra, seu dels Serveis Territorials de Cultura, en un acte que des de fa uns quants anys  s’ha convertit en punt de trobada per començar aquesta diada a Girona.
 
Això és el que el delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha volgut destacar en la seva intervenció com a amfitrió de la trobada. Casadesús ha assenyalat que l’esmorzar “ens permet compartir plegats una estona per retrobar-nos, per parlar de les perspectives del dia, per intercanviar parers sobre el present i el futur possible del nostre país i sobre el que convingui. Però sobretot ens permet desitjar a tothom una molt bona jornada”.
 
En l’edició d’enguany, a més, s’ha fet un reconeixement al poeta Joan Vinyoli, coincidint justament amb la celebració de l’Any Vinyoli en el centenari del seu naixement i el 30è aniversari de la seva mort. Joan Vinyoli, que va néixer a Barcelona, va estar fortament vinculat a les comarques gironines, especialment a Santa Coloma de Farners, on va passar els estius de la seva infantesa i adolescència, i Begur, que va marcar les seves estades estiuenques durant l’edat adulta. A l’acte d’avui hi han assistit també els alcaldes d’aquestes dues poblacions i familiars de Vinyoli, entre els quals el seu cunyat Hans Stosch i una neboda.
 
Margarida Casacuberta, directora de la Càtedra Joan Vinyoli de Poesia Contemporània de la Universitat de Girona, ha estat l’encarregada de glosar la figura de Joan Vinyoli. Casacuberta l’ha definit “com un dels poetes europeus més importants; amb una poesia exigent, interior, callada”, i ha convidat tothom a “donar-lo a conèixer més”.

1  

Fitxers adjunts

Una imatge de l'esmorzar (Foto: Pere Duran)

Una imatge de l'esmorzar (Foto: Pere Duran)
JPG | 554