El director general d’Alimentació, Qualitat, i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, va presidir ahir, Diada de Sant Jordi i Dia del llibre, la presentació del llibre ‘La guineu i la camosa’, un nou volum d’Edicions Salòria, de la col·lecció ‘El Petit Pirineu’, que va tenir lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona.
El llibre, escrit per Susanna Isern i il·lustrat per Mónica Carretero, divulga entre els infants els aliments propis de Catalunya, i alhora tracta temes vinculats a la diversitat dels productes alimentaris típics com la poma dels Pirineus.
Amb la participació de la Poma de Girona, per cada llibre es regalava una poma. L’acte va posar de manifest la importància que té la divulgació literària entre els infants per tal de fer arribar els bons hàbits alimentaris als més petits i al conjunt de les llars.
En aquest sentit, el DAAM està treballant en impulsar les polítiques de foment per a la promoció i el consum de productes agroalimentaris, així com la difusió dels productes alimentaris amb el Departament d’Ensenyament mitjançant el Pla de consum de fruita a les escoles, en què hi participen 1.400 escoles. I una altra de les accions que s’està impulsant és el Pla de la biodiversitat cultivada, per a què, entre altres, moltes de les varietats tradicionals existents a Catalunya, com la poma camosa, cultivada als Pirineus, no es perdi per les varietats comercialment més utilitzades.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
1