• El cap de l’Executiu advoca per crear més marques associades a territoris o ciutats per obrir mercats
  • Artur Mas ha participat avui en una jornada empresarial sobre marques de renom internacional
Fòrum Marques de Renom
El president Mas en un moment de la seva intervenció al Fòrum de Marques
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat avui que Barcelona s’ha convertit, gràcies a la feina ben feta, en “una gran marca de reconeixement internacional”, que ha assegurat “obre portes” a moltes empreses. Per això, el cap del Govern ha volgut subratllar que la capital catalana és “la marca més potent que té avui en dia l’Estat espanyol”, i ha afegit que “el repte que tenim és fer que hi hagi també altres marques, cosa gens fàcil, però fa 20 anys Barcelona tampoc tenia aquesta capacitat”.
 
Artur Mas ha fet aquestes afirmacions davant més d’un centenar d’empresaris que han assistit a la Jornada “La importància de la internacionalització amb Marca”, organitzada pel Fòrum de Marques de Renom Espanyoles (FMRE) amb motiu del seu XV aniversari, i que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, a Montjuïc.
 
En el decurs de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha posat l’accent en els reptes de l’economia catalana, especialment en la seva capacitat exportadora, clau, ha dit, per superar les dificultats econòmiques. Així, ha recordat que Catalunya és el motor exportador de l’Estat, posant en relleu que “el percentatge que representa l’economia catalana dins el comerç exterior de l’Estat és superior al seu PIB , i això sense exportar grans vaixells, avions o armes”.
 
En aquest sentit, el president ha subratllat que l’any 2013, segons va publicar el Financial Times, Catalunya va ser la regió europea que va captar més inversió estrangera directa de tot el continent europeu. “Això significa que, malgrat la situació difícil de l’economia espanyola i catalana, hi ha determinada gent que ens considera una plataforma atractiva per invertir, no només en el mercat espanyol, sinó també al Mediterrani i Europa”, ha deixat clar el cap del Govern.
 
Artur Mas ha destacat també el lideratge de Catalunya en altres sectors, com per exemple el de les patents, on l’any passat “va encapçalar el rànquing en sol·licitud i obtenció de patents per primera vegada en els últims 6 anys”, o el turisme, sent el territori que capta més turisme estranger, amb més d’un 25% del total de tot l’Estat. I ha afegit “estem en un punt d’inflexió en la nostra dinàmica econòmica i social, en la qual és bo que, malgrat les dificultats, es transmetin també aquells elements que puguin generar més confiança en la nostra població, perquè el mercat interior continua sent una part important de la nostra economia”.
 
Prèviament a la intervenció del president de la Generalitat, hi ha parlat el president del Foro de Marques, Josep Lluís Bonet. El FMRE és una aliança estratègica públic-privada de les principals empreses espanyoles amb marques líders en els seus respectius sectors i projecció internacional i les administracions públiques competents en aquesta matèria. En formen part més de 100 empreses, tres ministeris i dos organismes públics.
 
 

1  

Imatges

Foto intervenció

Foto intervenció 557