El Govern de Catalunya s’oposa a la construcció de la nova subestació elèctrica de 400 kV de Santa Coloma de Gramenet, i a la modificació de les línies de 220 kV Sentmenat-St. Fost-Canyet-St. Andreu-Can Jardí per a la connexió del circuit de 400 kV Pierola-Sta. Coloma, fins que no es justifiqui la viabilitat de l’anella elèctrica al voltant de Barcelona que té projectada Red Eléctrica de España (REE). Així ho ha explicat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, al Parlament de Catalunya, on ha considerat que “cal tenir molt clara la necessitat i la utilitat social de les noves infraestructures elèctriques abans d’impulsar-les, i en aquest cas no tenim la justificació tècnica necessària”.  
 
Puig ha manifestat el seu suport tant a les institucions municipals com a les associacions cíviques de Santa Coloma de Gramenet que s’oposen aquesta infraestructura, i ha instat a REE a replantejar el projecte. Puig ha recordat que el Govern ja va emetre un informe desfavorable sobre la subestació de Santa Coloma de Gramenet, en línia amb els informe presentats per l’ajuntament del municipi, i ha lamentat que “REE hagi emprès aquesta iniciativa sense cap sensibilitat territorial, que tampoc ha existit per part del Govern central”.
 
Finalment, Puig ha explicat que el Govern també ha emès un informe desfavorable sobre la línia elèctrica Gramenet-Desvern de 400 kV, que ha considerat “inviable”. En aquest sentit, el conseller ha lamentat les limitacions competencials que té Catalunya en matèria de transport energètic, i ha dit que “Catalunya ha de disposar dels instruments necessaris per poder decidir sobre el seu model energètic i les seves infraestructures, i aquest cas n’és un exemple clar”.