Drets Socials

Un camp de treball

Benestar Social i Família comença a adjudicar les 1.292 places dels camps de treball per a joves d'aquest estiu

query_builder   25 abril 2014 13:30

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família comença a adjudicar les 1.292 places dels camps de treball per a joves d'aquest estiu

Aquest matí s'ha sortejat el número a partir del qual s'assignaran les places entre les persones que hagin fet la preinscripció
Un camp de treball
La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha celebrat aquest matí el sorteig públic davant notari per adjudicar les 1.292 places dels camps de treball per a joves que s’ofereixen aquest estiu, dirigits a nois i noies d’entre 14 i 29 anys.
 
El número escollit a l’atzar ha estat el 1.171. A partir de dimarts vinent, les persones que s’han preinscrit al programa podran consultar la secció específica al portal Jove.cat per conèixer l’estat de la seva petició. El número del sorteig serà el de referència per iniciar les adjudicacions de les places, en un ordre correlativament ascendent.
 
La celebració del sorteig ha comptat amb la presència del director general de Joventut, Toni Reig. Durant l’acte s’han donat a conèixer els camps de treball més sol·licitats, tots ells adreçats a joves d’entre 14 i 17 anys:
 
  • L’Illa de Port Lligat (Parc Natural de Cap de Creus, l’Alt Empordà). Els participants aprendran coneixements tècnics per promoure la conservació del medi ambient i conèixer espècies de flora i fauna de la zona de treball.
  • Can Pere Tià – Les Gavarres (Espai Natural de les Gavarres, el Baix Empordà). Es faran treballs de recuperació d’elements etnològics inclosos en el camí PR C105, com ara el Molí, la rajoleria de Can Pere Tià, la font de Bell-lloc i el Molí de Canadell. També es farà neteja a la platja del Castell.
  • Estany Natura (Porqueres, el Pla de l’Estany). Els nois i noies faran un seguiment i cens de la fauna de l’estany de Banyoles: recerca de llúdrigues, recompte de nius d’oreneta, tortugues i ocells. També es faran tallers per a actuacions de conservació i eliminació de plantes exòtiques.
  • L’Ós dels Pirineus (Isil, Parc Natural de l’Alt Pirineu). El camp de treball impulsarà tasques de millora de la Casa de l’Ós i la creació d’un nou itinerari a Alòs d’Isil amb senyalitzacions, col·locació d’elements de seguretat i desbrossament.
  • La Ruta dels Sorreigs PR C246 (Sant Quirze de Besora, Osona). La riera dels Sorreigs és un afluent del marge dret del riu Ter. El treball consistirà en condicionar el sender PR C246 i en actuacions de millora ecològica.
 
Els camps de treball són organitzats pel Departament de Benestar Social i Família, mentre que les associacions d’educació en el lleure gestionen i duen a terme les activitats.
 
90 camps de treball
Els camps de treball consten d’una estada d’uns quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya o en instal·lacions habilitades expressament.
 
Per aquest estiu, Benestar Social i Família ha organitzat 55 camps de treball a Catalunya amb un total de 1.292 places. L’oferta es completa amb 62 places més repartides entre 35 camps de treball de la resta de l’Estat.
 
Del mig centenar de camps organitzats a Catalunya, 5 són novetats d’enguany, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats, com poden ser l’adequació d’un camí rural o la restauració d’un monument històric. Es preveu que la participació en aquesta edició sigui superior a la de l’any passat, que va comptar amb un total de 1.068 joves.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia