The Climate Group

 

  • El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, intervindrà dilluns en l’acte de celebració
  • Catalunya és membre fundador de l’organització, destinada a ajudar governs i institucions privades a assolir una economia mundial baixa en carboni
  • The Climate Group està format per governs regionals, empreses, associacions i d'altres implicats en la lluita contra l’escalfament global
 
 
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, participarà el proper dilluns a Londres (Regne Unit) en l’acte de celebració del desè aniversari de The Climate Group, una organització formada per governs regionals, empreses, associacions o d’altres implicats en la lluita contra el canvi climàtic. L’acte reunirà un grup de líders d'alt nivell que debatran i proposaran decisions que puguin influir en els debats al voltant d'un nou acord climàtic global sorgit de les negociacions de la Cimera del Clima (COP 21) que se celebrarà a París el 2015. El debat estarà influit, òbviament, pel resultat dels dos últims informes del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC), que detallen l'impacte actual del canvi climàtic, els riscos futurs que se’nderiven i les possibles mesures efectives amb què reduir aquests riscos.
 
Catalunya és membre fundador de The Climate Group, i hi participa activament des de la seva creació, l’any 2004. A través d’aquesta organització, ha signat la Declaració de Montreal, de compromisos de reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, energies renovables, eficiència energètica, agricultura o transport eficient; la Declaració de Poznan, en la qual es va acordar un programa de treball per tal de fer front a la lluita contra el canvi climàtic; a més d’haver participat en taules rodones i reunions tècniques durant les diferents cimeres climàtiques de les Nacions Unides.
 
A nivell internacional, Catalunya també forma part, i copresideix, la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD) des dels inicis, l’any 2002. La xarxa és membre observador del Conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic i participa activament en les Conferències de les Parts (COP).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 66