D’acord amb el capítol II del Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, correspon als ens locals recollir, controlar, fer-se càrrec dels animals abandonats i perduts i disposar de centres de recollida per a aquests animals.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural destina aquest 2014 440.000 euros per fomentar la identificació, esterilització i adopció d’animals de companyia. D’aquest import, el 80% va destinat a la identificació i esterilització d’animals de refugi; el 10%, a esterilitzacions en colònies de gats de carrer, i l’últim 10%, per a la creació i adaptació de pàgines web i identificació i esterilització d’animals en campanyes de sensibilització.
 
Els ajuts d’aquesta Ordre aniran a càrrec dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2014 i les actuacions subvencionables s’han d’haver realitzat a càrrec dels pressupostos de l’entitat per a l’exercici 2013.
 
A partir de la convocatòria de l’any 2012 es van unificar en una única convocatòria els ajuts per a ens locals i per a entitats protectores. Això ha permès millorar la distribució dels recursos disponibles i agilitar la tramitació de la convocatòria.
 
En el següent enllaç podreu accedir a l’Ordre AAM/128/2014, de 2 d’abril de 2014, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la identificació, esterilització i adopció dels animals de companyia i es convoquen els corresponents a 2014.
 
http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6610/1351239.pdf
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.