§  L’activitat creuerística dels ports de Palamós, Roses i la Ràpita creix aquest any amb un 32% més de passatgers i una previsió de 3 MEUR d’impacte econòmic a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre
 
§  El port de Palamós ha donat avui el tret de sortida a la temporada 2014 amb el creuer Zenith, que arriba per primer cop al port baixempordanès,  amb 1.600 passatgers i 600 tripulants
 
§  Roses multiplicarà per quatre el volum de visitants fins a 4.000 creueristes, mentre que Sant Carles de la Ràpita s’estrena amb les sis primeres escales a partir del 9 de juliol
Creuer a Palamós
Ports de la Generalitat ha iniciat avui la temporada de creuers d’aquest any, que preveu rebre 53 escales i uns 41.000 passatgers als ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita. Aquestes xifres representen un increment del 32% en el nombre de passatgers respecte el 2013, així com un 23% més d’escales. L’activitat creuerística deixarà a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre un impacte econòmic estimat en 3 milions d’euros.
 
A la Costa Brava, el port de Palamós, que avui ha acollit el primer creuer, rebrà 36.000 passatgers, un 20% més que l’any passat, distribuïts en 34 escales fins el 16 de novembre. Per la seva banda,  el port de Roses, que obrirà temporada el proper 5 de maig, preveu un creixement espectacular amb 13 escales de creuer fins el 16 d’octubre i 4.000 passatgers, quatre vegades més que els de la temporada passada. A les Terres de l’Ebre, el port de Sant Carles de la Ràpita s’estrenarà aquest estiu, a partir del 9 de juliol, com a port de creuers amb 6 escales i la visita d’un miler de passatgers.
 
L’activitat creuerística dels ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions turístiques es promouen en els diferents fòrums del mercat creuerístic a través de les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Aquestes marques són el resultat de l’esforç conjunt que fa Ports de la Generalitat amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona en el cas de Costa Brava Cruise Ports, i amb el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i la Cambra de Comerç de Tortosa pel que a Delta Ebre Port.
 
Vuit mil turistes de creuer amb el Zenith a Palamós
 
L’arribada del vaixell Zenith ha donat avui el tret de sortida a la temporada de creuers 2014 al port de Palamós i a la Costa Brava. El vaixell, que ha fet la seva primera escala en el port, transporta 1.610 passatgers, majoritàriament francesos, i 605 tripulants. El Zenith ha arribat a les 13.00 h des d’Alacant i preveu salpar a les 21.00 hores cap a Marsella, dins l’itinerari de vuit dies que està fent per la Mediterrània des de  Marsella amb escales a Gibraltar, Casablanca, Tànger, Alacant i Palamós.
 
Aquest any el Zenith preveu fer cinc escales a Palamós. Amb aquestes estades  el vaixell portarà al port de la Costa Brava més de 8.000 turistes de creuer al llarg de la temporada. El vaixell de bandera maltesa fa 208 metres d’eslora, 29 metres de mànega i 8 metres de calat, amb un pes brut de 47.413 tones. 
 
El creuer Zenith, que opera en el mercat francòfon amb la marca Croisères de France, forma part del Grup Pullmantur. Aquesta companyia disposa d’una flota de cinc vaixells: Zenith, Horizon, Sovereign, Monarch i Empress. Amb les visites del Zenith i el Horizon, ja són dos els creuers de Pullmantur que han visitat el port baixempordanès.
 
La d’avui és la primera de les 34 escales de creuer que arribaran aquesta temporada a Palamós. D’aquestes, el 62% de vaixells viatgen amb uns 1.400 passatgers, mentre que la resta aportaran una mitja de 400 visitants.
 
En el transcurs de la temporada de creuers 2014 el port de Palamós rebrà per primer cop l’escala dels creuers Zenith, MSC Sinfonia i Star Flyer. Així mateix, la companyia Paul Gauguin Cruises, especialitzada en creuers de luxe, apostarà per primera vegada pel port de Palamós amb el vaixell Tere Moana.
 
Destaca la fidelitat de companyies que continuen visitant Palamós amb els vaixells de la seva flota Pullmantur, Thomson Cruises, Seabourn Cruises, Crystal Cruises, Azamara Cruises, MSC i Star Clippers.
 

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1050

Fotografia

Fotografia 992

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 79