• El cap de l’Executiu ha inaugurat l’exposició “Un ara mateix... per sempre” dedicada a la figura del bisbe Joan Carrera instal·lada a Montserrat
  • També ha participat a la Vetlla de Santa Maria, la vigília de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat
El president Mas amb el Pare Abat i l'arquebisbe de Tarragona
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda, des de Montserrat, que al bisbe Joan Carrera “li hauria agradat veure la mobilització intensa, pacífica, plural, radicalment democràtica i popular de la societat catalana”. “Hauria viscut amb gran convicció i compromís el procés actual que viu Catalunya” ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte d’inauguració de l’exposició “Un ara mateix...per sempre”, dedicada a la figura del religiós i impulsada pel Memorial Bisbe Carrera de la Parròquia de Sant Isidre.
 
També hi han participat el Pare Abat de Montserrat, Josep M. Soler; l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler; i l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.
 
Després de visitar la mostra, que fa un repàs per la vida de Carrera, el president Artur Mas ha destacat que hi ha “motius d’agraïment infinits” a la seva persona, i un d’ells és precisament “la seva estima a Catalunya” i el fet que “va construir ponts de manera constant en el país”.
 
Com a persona, ha remarcat que “va ser sobretot un home bo, senzill, de tracte afable, proper, prudent, pedagògic, savi, generós i valent”. I, en relació amb la seva tasca, el cap de l’Executiu ha assenyalat que “va fer molt de bé en la societat en general”. “Va ser un precursor i un renovador, fins al punt que molts dels seus escrits són d'una actualitat tremenda”, ha afirmat, i ha afegit que “el país li té moltes coses a agrair”.
 
En acabar l’exposició, el president Mas, acompanyat del conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha participat a la Vetlla de Santa Maria, la vigília de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, que ha presidit l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol.

3  

Imatges

El president amb el Pare Abat i l'arquebisbe de Tarragona

El president amb el Pare Abat i l'arquebisbe de Tarragona 551

El president saluda a l'Escolania de Montserrat

El president saluda a l'Escolania de Montserrat 329

Viista a l'exposició del bisbe Carrera

Viista a l'exposició del bisbe Carrera 328