• Llebot ha explicat als membres de The Climate Group, organització internacional destinada a ajudar governs i institucions privades a assolir una economia mundial baixa en carboni, l’èxit del programa d’Acords Voluntaris de reducció de gasos amb efecte d’hivernacle
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha destacat aquesta tarda, durant la trobada de celebració del desè aniversari de The Climate Group, organització internacional destinada a ajudar governs i institucions privades a assolir una economia mundial baixa en carboni, l’esforç de les més de 100 empreses i altres organitzacions catalanes que participen en el programa d’Acords Voluntaris de reducció de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH). Les accions implementades en el marc del programa han comportat una reducció d’aproximadament el 7% de les emissions de CO2 de les organitzacions vinculades, xifra important si es té en compte que el conjunt d’aquestes organitzacions representen al voltant de l’1% de les emissions totals de Catalunya. En total, l’estalvi obtingut ha estat de la qual cosa representa un esforç equivalent de reducció de 21.000 tones de CO2.
 
Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció de GEH. A través d’aquest programa, les organitzacions es comprometen a elaborar anualment un inventari de les seves emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les.
 
Llebot ha fet referència durant la trobada a la reducció d’emissions de CO2 a Catalunya en els últims anys, que se situen als nivells de 1995. Durant el 2011, tot i que les emissions en el conjunt d'Espanya van augmentar lleugerament (0,5%), a Catalunya van disminuir al voltant d’un 4%, per sobre de la mitjana de la Unió Europea (-3,3%). L’anàlisi de les emissions per càpita mostra que, després del pic de 8,2 tones de CO2 per habitant del 2005, s’ha produït una reducció sostinguda, passant a una xifra de 6,1 tones de CO2 per habitant , el que significa un descens del 14% respecte al 2008 i del 26% en comparació amb 2005. Aquestes dades indiquen que les emissions de GEH ja no estan vinculades al creixement demogràfic . Segons Llebot, “l'eliminació d'aquest enllaç és essencial perquè assolim reduccions absolutes i mostra canvis estructurals en el patró d’emissions”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 41