Direcció General de Comunicació

Espais naturals

El Govern impulsa la protecció dels espais naturals, la biodiversitat i la prevenció contra els incendis forestals

query_builder   29 abril 2014 15:52

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la protecció dels espais naturals, la biodiversitat i la prevenció contra els incendis forestals

  • L’increment de visitants als espais naturals de protecció especial durant l’estiu requereix la contractació de personal
El Govern ha aprovat l’Acord pel qual es crea el Programa d’estiu de prevenció d’incendis forestals i de treballs en espais naturals de protecció especial, i s’autoritza la contractació de personal per a l’any 2014.
 
La Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) executa anualment, durant els mesos d’estiu, diversos projectes dirigits a la protecció dels espais naturals, l’augment de la seva biodiversitat i a la protecció de l’equilibri dels hàbitats naturals, així com a la prevenció i lluita contra els incendis.
 
Les previsions a mitjà termini d’organismes internacionals com la NOAA preveuen una primavera seca. Això juntament amb els estius secs propis del clima mediterrani comporta un augment considerable del risc d’incendi forestal i, per tant, cal reforçar l’operativitat de la vigilància del Cos d’Agents Rurals.
 
Així mateix, l’increment, durant l’època estival, de l’afluència de visitants als espais naturals de protecció especial, requereix un reforç de les tasques d’informació, ja que és un element clau en la lluita per a la protecció d’aquests espais d’alt valor natural.
 
Aquesta circumstància suposa que per a la campanya d’aquest any 2014 s’hagi de preveure un reforç addicional als equips encarregats de la prevenció d’incendis forestals, i de la protecció dels espais naturals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia