Direcció General de Comunicació

Ifercat

El Govern estalviarà 10 milions d'euros l'any amb el nou sistema de distribució elèctrica al Metro de Barcelona

query_builder   29 abril 2014 15:16

event_note Nota de premsa

El Govern estalviarà 10 milions d'euros l'any amb el nou sistema de distribució elèctrica al Metro de Barcelona

  • El Govern encarrega a Ifercat els tràmits per implantar un nou sistema de distribució elèctrica que permeti optimitzar el manteniment de la xarxa de Metro
  • El projecte permetrà treure més rendiment de l’L9, ja que n’aprofitarà dues subestacions per alimentar la resta de la xarxa
  • Aquesta actuació comporta una inversió d’uns 60 milions d’euros, que es finançarà mitjançant una concessió

El Govern ha encarregat avui a l’empresa pública Ifercat els tràmits per a la implantació d’un nou sistema de distribució elèctrica que millori l’eficiència energètica al Metro de Barcelona, mitjançant l’extensió de la xarxa elèctrica de l’L9 a la resta de la xarxa que gestiona TMB. Aquesta actuació permetrà optimitzar el manteniment i explotació d’aquesta xarxa de transport públic, reduir la despesa elèctrica més de 10 milions d’euros l’any i millorar el rendiment de la infraestructura de l’L9.

El projecte consisteix en la reconfiguració de dues subestacions receptores de l’L9 (amb xarxa de distribució pròpia), ubicades a Sagrera i Zona Franca, i la implementació d’una nova xarxa de distribució per tal que alimentin també la resta de la xarxa de Metro. D’aquesta manera, es possibilitarà l’accés a tota la xarxa a tarifes elèctriques de 220kv (les de l’L9), més econòmiques que les actuals de 25kv (resta de la xarxa).
 
Així, aquesta actuació té com a principals objectius optimitzar el cost del manteniment i explotació de la xarxa de Metro; millorar la fiabilitat en el subministrament elèctric; reduir la despesa en l’energia consumida; assolir un major aprofitament de la inversió a l’L9 i generar estalvis en futures ampliacions de la xarxa actual en drets d’escomesa.
 
Per dur a terme aquest projecte, s’estima un pressupost de prop de 60 milions d’euros, que es finançarà mitjançant una concessió d’obra pública. Els tràmits que ara s’impulsen inclouen l’elaboració dels estudis de viabilitat previs necessaris, així com l’autorització per a la licitació i adjudicació de la concessió i el seguiment de l’execució de les obres.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia