·         La iniciativa es materialitza a través de diversos canals: un concurs, un joc de taula, web i xarxes socials, un vídeo i un llibre
Imatge de la iniciativa
Imatge de
El Departament de Cultura ha posat en marxa la campanya “300 fets de llengua”, una iniciativa per divulgar la història del català de forma lúdica, que tindrà cinc formats diferents: un concurs participatiu, un joc de taula, un relat per a les xarxes socials i mitjans de comunicació, i l’edició d’un vídeo i d’un llibre.  
 
El concurs dels “300 fets de llengua”, que ja es va iniciar ahir a les aules dels centres del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), està adreçat als alumnes dels cursos de català per tal que puguin conèixer els principals fets de la història de la llengua.
 
El pròxim 13 de juny hi haurà una gran final d’aquest concurs, en la qual competiran les parelles guanyadores de cada centre. Aquest acte serà conduït per l’enigmista i escriptor Màrius Serra i el dissenyador de jocs Oriol Comas, creadors del joc. En el decurs de la final, també es presentarà  el joc de taula dels “300 fets de llengua”.
 
Aquest joc consisteix en 300 naips rodons que contenen fets de llengua i reptes lingüístics, i es distribuirà entre els participants al concurs i els seguidors més actius a les xarxes socials.
 
Pel que fa a les iniciatives adreçades a les xarxes socials, els “300 fets de llengua” tindran també una pàgina pròpia en el web de la Direcció General de Política Lingüística, on s’hi podrà trobar tota una  cronologia històrica de fets relacionat amb la llengua catalana. D’aquest fets, a més se’n farà una tria i se n’aniran destacant alguns a través de les xarxes socials i d’alguns mitjans de comunicació.
 
Els “300 fets de llengua” també es recolliran en un llibre digital, que contindrà una versió ampliada dels fets i els reptes. Aquest llibre podrà ser utilitzat com a material didàctic complementari tant per a instituts de secundària com per a centres de normalització lingüística. Finalment, es farà un vídeo que recollirà les principals imatges de la fase de concurs.
 
Els continguts han estat elaborats per la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració dels professors d’història de la llengua Joan Martí i Castell (Universitat Rovira i Virgili) i Josep Moran (Universitat de Barcelona). El disseny és de Lupagrafics.

1  

Imatges

Imatge identificativa de la iniciativa "300 fets de llengua"

Imatge identificativa de la iniciativa "300 fets de llengua" 91