Territori

La Generalitat i Amical Wikimedia posen en marxa un concurs fotogràfic sobre patrimoni natural

query_builder   30 abril 2014 10:32

event_note Nota de premsa

La Generalitat i Amical Wikimedia posen en marxa un concurs fotogràfic sobre patrimoni natural

Primer premi del concurs ucraïnès. Muntanya Ai-Petri de Crimea a l'alba.
Primer premi del concurs ucraïnès. Muntanya Ai-Petri de Crimea a l'alba.
 
  • El concurs Wiki Loves Earth pretén millorar continguts de la Viquipèdia sobre els elements del patrimoni natural, especialment les imatges
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat inclourà part de les fotografies a la web del Sistema d’Espais Protegits de Catalunya
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, en col·laboració amb Amical Wikimedia, posa en marxa un nou projecte per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, l’edició de la Wikipedia en llengua catalana. Es tracta del concurs fotogràfic Wiki Loves Earth (WLE), sobre el patrimoni natural de tot l’àmbit català, que es durà a terme durant tot el mes de maig de 2014. El concurs és una invitació oberta a tothom perquè comparteixi les seves fotografies d’alta qualitat, dins l’esperit que es pugui accedir de forma universal al coneixement comú.
 
El concurs fotogràfic WLE es va iniciar l’any 2013 com una prova pilot  a Ucraïna i aquest any s’ha obert a nivell mundial. Està organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat escollirà els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. El jurat català estarà format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia.
 
Els premis, patrocinats per la Secretaria de Medi Ambient i la Xarxa de Custòdia del Territori, seran:
·         Premi absolut a la millor fotografia: Una experiència ecoturística Viulaterra i un lot de premis de productes de custòdia del territori.
·         Premis per àmbits territorials: Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Comarques centrals, Comarques gironines, Metropolità, Ponent i Terres de l’Ebre. Primers premis territorials, amb una experiència ecoturística Viulaterra, i segons i tercers premis territorials, amb un lot de productes de custòdia del territori.
Les Comarques Gironines tindran un premi addicional del Patronat de Turisme Costa Brava Girona que ofereix una estada per a 4 persones en un alberg en règim de dormir i esmorzar més una activitat, a escollir entre l’Alberg Ruta del Ferro, amb lloguer de bicicletes per la Via Verda; l’Alberg a la Vall d’en Bas, amb una visita guiada de senderisme; l’Alberg de Banyoles, amb una volta a l’Estany amb la barca La Tirona; i l’Alberg Costa Brava de Llançà, amb una activitat de caiac SK Kayak.
Al web del concurs es mostra tota la informació i les instruccions per penjar-hi les imatges.
 
Especial interès en els espais naturals protegits
 
Els diferents elements naturals que s’inclouen en la temàtica són Espais naturals protegits, Espais d’interès geològic i jaciments paleontològics, Zones humides, Cims emblemàtics, Arbres monumentals i arbres destacats, i Platges. Es poden veure tots a través d’aquest visor.
 
En aquesta primera edició, la Generalitat té especial interès en les imatges sobre espais naturals, algunes de les quals s’inclouran a la nova web del Sistema d’Espais Protegits de Catalunya, amb l’objectiu d’ajudar a difondre-la i posar el coneixement i la informació a disposició pública, en el sentit d’experiències similars de ciència ciutadana.
 
Col·laboració amb Amical Wikimedia
El projecte que ara s’impulsa se suma a d’altres iniciatives que s’estan duent a terme dins la Generalitat. En aquest sentit, la Generalitat va signar el juliol passat un conveni amb l'organització Amical Wikimedia per afavorir la col·laboració mútua i impulsar accions que afavoreixin l’aprofitament i difusió de la informació. El Departament de Cultura també col·labora amb l’organització a través del concurs fotogràfic internacional Wiki Loves Monuments, sobre els monuments del patrimoni cultural.
 

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 412

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia