·         El secretari d’Habitatge i Millora Urbana comprova l’estat de les obres de rehabilitació de diferents blocs del barri de Santa Eulàlia
·         L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Berguedà signen uns convenis per augmentar el suport a l’Oficina Local d’Habitatge i per impulsar el Programa de mediació i cessió de pisos per al lloguer social a la comarca
Imatge de l'acte a Berga
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha visitat aquest matí les obres de rehabilitació de vuit edificis construïts amb protecció oficial al grup d’habitatges Santa Eulàlia, delimitat pels carrers de Pere II, Sant Salvador, Pere Comes i Mestre del Pedret, de Berga (el Berguedà). Han acompanyat al secretari l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, i el president de l’AV de Santa Eulàlia de Berga, Joan Porta.
 
Les actuacions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya consisteixen en reparar, substituir el revestiment i pintar les façanes; canviar les sortides de fum de les cuines i de les calderes en les zones dels safareigs; i pintar baranes, reixes d’acer de persianes i tubs dels conductes del gas i l’aigua, amb pintura antioxidant i dues capes d’acabat d’esmalt acrílic. Les obres es van iniciar fa unes setmanes i es faran als blocs 5, 6, 7, 8, 13, 14, 15 i 16, que sumen 84 pisos. L’Agència invertirà 623.880 euros en els treballs, que duraran cinc mesos.
 
Signatura de convenis amb el CC del Berguedà
 
Després de la visita al barri de Santa Eulàlia, Carles Sala ha signat dos convenis amb el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca. Un dels acords servirà per augmentar el suport i la gestió que fa l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de la comarca, consistent en l’atenció ciutadana, l’assessorament i la gestió de programes socials com els ajuts per al pagament de les quotes de lloguer i d’hipoteques. L’OLH orienta, igualment, en rehabilitació, condicions d’habitabilitat, normatives i assessora sobre les inscripcions en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial. L’Agència col·labora amb 45.589 euros com a aportació màxima, que només es podrà incrementar si l’OLH justifica una activitat superior a la prevista. De moment, lliurarà una primera part de 34.192 euros.
 
Gràcies al segon conveni subscrit, l’Agència reforçarà al Berguedà el Programa de mediació i cessió d’habitatges per al lloguer social, per mitjà de la Borsa del Consell Comarcal. La Borsa fa la mediació entre persones propietàries i llogateres, negocia rendes de lloguer per sota del preu de mercat, garanteix el bon ús dels pisos i cerca l’habitatge més adequat per a les famílies. L’Agència finança amb 450 euros els contractes de lloguer de 2014, i amb 200 euros la gestió i el seguiment de contractes anteriors. La previsió per a aquest any és sufragar sis mediacions amb nous contractes de lloguer social i set de contractes anteriors. El conveni estableix una aportació màxima de 4.100 euros, dels quals 1.400 corresponen a actuacions de contractes anteriors.

2  

Imatges

IMATGE DE L'ACTE A BERGA

IMATGE DE L'ACTE A BERGA 1905

IMATGE DE LA SIGNATURA

IMATGE DE LA SIGNATURA 1757

1  

Fitxers adjunts

NP BERGUEDÀ

NP BERGUEDÀ
PDF | 310