·        El conseller Felip Puig, com a president de la Fundació Escodi, i el president del grup, Joan Font, han signat avui el conveni que permetrà la formació en pràctiques dels estudiants del grau en Direcció de Comerç i Distribució en els centres del grup, i la possibilitat d’accedir a nous llocs de treball.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació i president del Patronat de la Fundació ESCODI, Felip Puig, i el president i director general del Grup Bon Preu, Joan Font, han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar la captació de talent entre els graduats en Direcció de Comerç i Distribució, així com per a la creació de coneixement en el sector. El conveni, que té una vigència de 3 anys, preveu actuacions de formació en pràctiques dels estudiants a les empreses del grup, la formació interna del personal de Bon Preu, així com la realització de treballs de recerca en l’àmbit del comerç i la distribució.
 
En l’acte de signatura, el conseller Puig ha destacat la visió estratègica del grup Bon Preu en la seva aposta per la formació universitària, la inserció laboral dels joves, i la creació de coneixement en el sector. Com a president de la Fundació Escodi, Puig ha defensat la importància de la col•laboració entre Bon Preu i l’Escola “perquè representa la suma de sinergies entre l’administració, la universitat i les empreses, i enforteix l’entorn d’Escodi com a referent”.
 
Per la seva banda, el president del grup Bon Preu, Joan Font, ha insistit en la “necessitat d’apostar per la formació per ser competitius. És fonamental incorporar gent amb talent que comparteixi els nostres valors. El sector ha de buscar talent a les universitats i descobrir talent, tant intern com extern”, ha remarcat.
 
L’acord signat avui preveu l’accés per part de Bon Preu, a la borsa de treball de graduats en Direcció de Comerç i Distribució d’Escodi. El grup de distribució també podrà disposar d’estudiants en pràctiques per tal d’afavorir el desenvolupament dels alumnes i la seva futura graduació.
 
Un altre objectiu del conveni és l’impuls d’activitats conjuntes de recerca i de transferència de coneixement cap al sector de la distribució. En aquest àmbit, es preveu l’encàrrec d’estudis sectorials que puguin esdevenir treballs de final de grau per part dels estudiants o bé, i també la realització de treballs de recerca per part d’Escodi i la seva Càtedra de Comerç.
 
Escodi, per la seva banda, oferirà els serveis d’assessorament necessaris per a la diagnosi i realització dels cursos de formació interna de Bon Preu, i també facilitarà l’accés de treballadors del grup en accions formatives i cursos d’especialització desenvolupats Escodi que s’adeqüin als objectius formatius del grup.
 
El conveni signat parteix de relació prèvia de Bon Preu i ESCODI, amb l’acollida d’estudiants en pràctiques, i amb la incorporació durant l’any 2013 de recents graduats d’Escodi a bpTalent, el programa de captació de talent que va iniciar el Grup Bon Preu el 2012. L’adequació del perfil dels graduats d’Escodi respon a les necessitats d’expansió de Bon Preu, i a la voluntat de l’empresa d’aportar recursos al fons de beques de la Fundació Escodi. L’objectiu és garantir que cap jove amb talent es quedi sense poder estudiar Direcció de Comerç i Distribució per manca de recursos.
 
Bon Preu i la formació
Bon Preu és una de les principals empreses del sector distribució que opera a Catalunya amb les ensenyes comercials Bonpreu i Esclat, i compta amb un total de 156 punts de venda i  més de 4.500 persones en plantilla.
 
Bon Preu forma part del grup d’empreses i entitats patrocinadores de la Fundació Escodi impulsores de la titulació en Direcció de Comerç i Distribució. Mitjançant el programa bpTalent, Bon Preu dóna resposta a les necessitats formatives del grup, a més de potenciar la projecció professional, tant interna com externa.
 
Escodi és una escola universitària especialitzada en el sector comerç, amb més de 10 anys d’experiència, que ofereix formació superior i especialitzada amb el reconeixement de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 
Segons Escodi, el 62% dels alumnes de Direcció de Comerç i Distribució que fan pràctiques reben propostes laborals de les empreses que els acullen. Del conjunt de les quatre promocions de graduats d’Escodi, el 61% treballa en empreses del sector, un 19% treballa en empreses familiars assumint el relleu generacional, i el 10% realitza estudis de postgrau.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Signatura conveni Escodi i Bon Preu

Signatura conveni Escodi i Bon Preu
JPG | 488