Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 14.59 hores d’aquest migdia, d’un escalador accidentat a la Via de Tots, una paret al vessant sud del Pedraforca.
 
S’han activat dos helicòpters amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) a més de dues dotacions terrestres de suport, una de comandament i l’altre amb efectius dels GRAE també. La víctima hauria caigut, mentre escalava i ha quedat penjat de la paret. El company l’ha baixat rapelant uns 40 metres fins al peu de la via. Els helicòpters han traslladat, fins al lloc on es trobava l’accidentat, els efectius dels GRAE a més d’un metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), que ha certificat la mort, i els efectius de la unitat de Mossos de Muntanya, per procedir a l’aixecament del cadàver.
 
Fins al lloc s’hi han desplaçat un total de quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, entre les qual hi ha els efectius de la unitat de Muntanya, a més d’un helicòpter medicalitzat del SEM.
 
 
Dues persones ferides en accidentar-se un ultralleuger a Das (Cerdanya)
 
A les 14.14 hores, els Bombers han rebut l’avís d’un ultralleuger accidentat a l’incici de la pista de l’aeròdrom de la Cerdanya, a Das.
 
Fins al lloc s’hi ha desplaçat una dotació terrestre a més de dues ambulàncies i l’helicòpter del SEM i quatre patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra.
 
Un dels ferits, un home de 55 anys, ha estat traslladat amb l’helicòpter a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell amb ferides de caràcter greu. L’altre ferit, un home de 27 anys, ha estat atès in situ pels efectius del SEM i no ha estat necessari el seu trasllat a cap centre sanitari.
 
Els GRAE rescaten una excursionista accidentada a una via ferrada de Centelles (Osona)
 
Un helicòpter amb efectius dels GRAE a més d’un vehicle de comandament i una dotació terrestres amb més efectius dels GRAE, s’han desplaçat aquest migdia a la via ferrada de les Baumes Corcades, a Centelles, on una dona ha resultat ferida amb un esquinç al turmell. Els Bombers han estat alertats a les 15.21 hores. En tractar-se d’una zona de difícil accés, el rescat ha anat a càrrec dels GRAE, que han fet la primera atenció a l’accidentada i després l’han traslladat, amb l’helicòpter, fins a l’Hospital de Vic, on esperava l’ambulància del SEM per fer el tranfer.
 
 
Excursionista accidentada a Santa Pau (Garrotxa)
 
Finalment, a les 17.37 hores d’aquesta tarda, els Bombers han activat tres dotacions terrestres per una excursionista accidentada a Santa Pau.
 
Es tracta d’una dona de 56 anys que s’hauria fracturat el turmell mentre feia una excursió per la zona del Volcà de Santa Margarida. Fins al lloc s’ha desplaçat també un helicòpter amb efectius dels GRAE per fer el trasllat de la ferida.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 1 de maig de 2014
18.45 hores