El conseller d'Agricultura amb la junta directiva de Ceolpe i autoritats
El conseller d'Agricultura amb la junta directiva de Ceolpe i autoritats
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, del director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anton Ballvé, ha visitat, aquest matí, les instal·lacions de CEOLPE, a Sant Llorenç del Penedès, en motiu del seu 25è aniversari.
 
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció felicitant l’entitat i fent palès que ha arribat als 25 anys perquè “heu fet una cosa imprescindible, que és seguir treballant amb constància, dedicació i convençuts de treballar tots junts per a millorar any rere any i intentar adaptar-vos als temps i a les demandes del mercat, amb un producte de qualitat i que aporta més valor afegit. Ho heu fet i ho esteu seguint fent i amb l’empenta que demostreu teniu corda per anys. A més, mai no heu perdut el vostre esperit oberturista i esteu preparats per a l’entrada de més cooperatives. La vostra presentació és prou clara: sou la cooperativa de les cooperatives”.
 
En aquest sentit, Pelegrí ha volgut remarcar la importància de la unió, del model integratiu, “de cooperatives fortes, més grans i amb més capacitat per a arribar més lluny tant en mercats com en noves games de producte”, i ha afegit que “també és un motiu de satisfacció veure com al nostre país el sistema cooperatiu dóna vida, no només econòmicament com un model competitiu que genera riquesa i ocupació, sinó també socialment -donant vida a pobles i comarques-, i mediambientalment, conservant la biodiversitat i configurant el paisatge”.
 
El conseller també ha advertit de la necessitat de “no baixar la guàrdia,  pels nous canvis que s’albiren en política agrària, pels reptes del mercat global, per la situació del mercat intern, etcètera, i he vist que aquí no la baixeu”. Així, entre els reptes més importants del sector, Josep Maria Pelegrí ha assenyalat la millora de la qualitat del producte, i la gestió empresarial, i dins d’aquesta, en especial, la comercialització / màrqueting. “Si no et coneixen, no existeixes”, ha apuntat, i ha afegit que “aquest és un problema que tenim. Encara són molts que no saben que a Catalunya produïm oli d’oliva verge extra, i que el nostre és un dels millors olis d’oliva del món”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha indicat que el Departament, en col·laboració amb el sector, està treballant per a potenciar l’oleoturisme, i ha destacat el projecte ENPI de desenvolupament de l’oleoturisme i l’enoturisme a la Conca Mediterrània, un projecte que s’emmarca dins del programa europeu ENPI CBC Med. de cooperació transfronterera entre països de la Unió Europea (UE) i els països socis de regions situades al llarg de les costes de la Mediterrània. “El lidera el Departament i tenim com a socis el GAL de Terre Shardana (Itàlia) i del Ministeri de Turisme d’Israel”, ha apuntat el conseller, qui ha explicat que el fil conductor del projecte entre els tres socis és la creació d’una ruta turística vinculada amb l’oli i el vi, i que pretén impulsar aquest sector i generar activitat econòmica en el territori. “Volem que el sector es faci seu aquest projecte, que s’ha iniciat aquest any, i hi ha de col·laborar i participar per a la bona resolució del mateix. A més, la iniciativa coincideix amb la tasca de promoció de la cultura de l’oli, del vi, del paisatge, i de dinamització del sector de la producció que ja fa anys que duem a terme en el territori”, ha afirmat Josep Maria Pelegrí.
 
Tot seguit, Pelegrí també ha volgut remarcar la importància del turisme agro-rural al Penedès, atesa la seva proximitat a dues grans zones turístiques com són Barcelona i la Costa Daurada. “Aquí hi tenim un gran camí a recórrer, una gran oportunitat i més si la sabem combinar amb el turisme enològic. Teniu dos productes que són els grans exponents de la dieta mediterrània, una dieta que és referent de salut arreu del món i que, ben treballada i comunicada, pot generar grans beneficis econòmics i socials”, ha subratllat el conseller, qui ha tancat la seva intervenció reiterant la felicitació a CEOLPE pels 25 anys i destacant la confiança i el respecte que totes les cooperatives associades tenen cap al producte. “Aquest és un projecte col·lectiu que funciona gràcies a la suma de totes les parts i on cada part reconeix que és imprescindible per al conjunt del sistema”, ha afegit Josep Maria Pelegrí, per acabar remarcant també “el respecte que demostreu vers un producte d’excel·lent qualitat, que és l’oli d’oliva”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

foto

foto
JPG | 2333