LLetres al camp
Lletres al camp
 
Coincidint amb el partit al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Getafe, el dream team de les lletres catalanes, onze autors i autores reconeguts i reconegudes amb diferents premis literaris, han estat rebuts pel president de l’entitat barcelonista, Josep Maria Bartomeu, acompanyats pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. El grup d’autors i autores han estat convidats a veure el partit des de la Llotja d’honor de l’estadi.
 
Paral·lelament a les guixetes del Camp Nou s’han distribuït, durant tot el mes d’abril, al voltant de 20.000 punts de llibre editats especialment per a l’ocasió i que apleguen frases d’aquests onze autors i autores al voltant del món del futbol, el barça i la literatura. És una col·lecció única d’onze punts de llibre.
 
L’equip de “Lletres, al camp!” 2014
Genís Sinca. Manresa, 1970. Periodista i escriptor. Premi Josep Pla per Una família exemplar
Agustí Pons. Barcelona, 1947. Periodista i escriptor. Premi Cadaqués a Quima Jaume, en reconeixement a la trajectòria literària.
Isabel-Clara Simó. Alcoi, 1943. Periodista i escriptora. Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana de l’AELC, que premia tota una trajectòria.
Lolita Bosch. Catalunya - Mèxic. Escriptora i defensora dels drets humans. Premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya per El nen que volia matar.
Manel Ollé. Barcelona, 1962. Sinòleg i escriptor. Premi de poesia Gabriel Ferrater per Bratislava o Bucarest.
Care Santos. Mataró, 1970. Autora de novel·les, contes, teatre i llibres per a infants i joves. Premi Ramon Llull per Desig de xocolata.
Marc Romera. Barcelona, 1966. Professor de literatura, editor, poeta i narrador. Premi Carles Riba per La Nosa.
Josep M. Benet i Jornet. Barcelona, 1940. Dramaturg i guionista. Llicenciat en Filologia Romànica. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.
Vicenç Pagès Jordà. Figueres, 1963. Escriptor. Premi Sant Jordi per Dies de Frontera.
Margarida Aritzeta. Valls, 1953. Llicenciada en Història Moderna, Doctora en Filologia Catalana, professora a la URV i escriptora. Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil per La nit de la papallona.
Iolanda Batallé. Barcelona, 1971. Llicenciada en Filologia anglesa i escriptora. Premi Prudenci Bertrana per Faré tot el que tu vulguis.
 
Celebrem l’Any Vinyoli
L’edició del 2014 de “Lletres, al camp!” coincideix amb la commemoració de l’Any Vinyoli, el centenari del seu naixement i el trentè aniversari de la seva mort. Per tal d’honorar la seva memòria i difondre’n l’obra i el llegat, el Departament de Cultura, mitjançant la Institució de les Lletres Catalanes, promou l’Any Vinyoli amb un caràcter cultural, cívic i participatiu.
Els objectius generals de l’Any Vinyoli són difondre l’obra i la figura de Joan Vinyoli arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana i impulsar la relectura i l’actualització de la seva obra i el seu llegat, mitjançant la participació dels creadors i les institucions de la cultura i de l’ensenyament, així com els mitjans de comunicació.
 
La col·laboració entre la ILC i la Fundació FC Barcelona
Un dels objectius de la Institució de les Lletres Catalanes és donar la màxima visibilitat als escriptors catalans i la seva obra, també en els entorns on és menys previsible trobar-los. Entre aquests entorns, l’estadi de futbol permet posar en contacte el públic més ampli amb el text literari en la nostra llengua.
La Fundació FC Barcelona és l'entitat que dóna forma a la responsabilitat social corporativa del FC Barcelona, principalment usant l'esport com a eix vertebrador per fomentar els valors cívics i l'educació entre la infància i la joventut de Catalunya i del món. Per dur-ho a terme, la Fundació FC Barcelona se serveix de diversos programes, campanyes i aliances en l’àmbit català i internacional. Els projectes de la Fundació arriben a més de 400.000 beneficiaris a tot el món. El FC Barcelona, doncs, a través de la seva Fundació, representa, més enllà de l’estricta activitat esportiva, uns valors cívics, nacionals i culturals, i s’ofereix com a caixa de ressonància pel foment de la cultura a través del foment de la literatura i de la seva lectura.
No és estrany, doncs, que al voltant de la festa de Sant Jordi –la gran cita de la cultura i la convivència– aquesta tingui un reflex en la vida del club i hagi suposat, de manera ininterrompuda durant els darrers 9 anys, un punt de confluència d’objectius entre la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació FC Barcelona amb campanyes i accions de promoció de les lletres catalanes, dels seus autors i del foment de la lectura.

1  

Fitxers adjunts

LLetres al camp

LLetres al camp
JPG | 2078