• Empresa i Ocupació considera que deixar el conflicte en mans de les diverses accions judicials creuades entre les parts “pot posar en perill la continuïtat de l’activitat productiva amb la pèrdua de llocs de treball, afectant més de 700 famílies” 

 

  • El Departament també veu amb “molta preocupació” la negativa del comitè d’empresa de Panrico a que els treballadors votin la seva proposta mediadora
 
 
La Generalitat de Catalunya lamenta “la judicialització del conflicte a Panrico” i assegura que si la situació es manté “la mediació es donarà per frustrada”. En aquest sentit, el Departament d’Empresa i Ocupació considera que deixar el conflicte en mans de les diverses accions judicials creuades entre les parts “pot posar en perill la continuïtat de l’activitat productiva amb la pèrdua de llocs de treball tant directes com indirectes, afectant més de 700 famílies”.   
 
Davant d’aquesta situació, Empresa i Ocupació assegura que si les accions judicials es mantenen “cadascuna de les parts en conflicte haurà d’assumir, si és el cas, les responsabilitats derivades de les seves actuacions”.
 
Així mateix, el Departament veu amb “molta preocupació” la negativa del comitè d’empresa de Panrico a que els treballadors, en la seva totalitat, votin la proposta mediadora de la Generalitat i “no entén que el comitè privi els treballadors de Panrico a Santa Perpètua de poder-se expressar lliurement davant d’una urna sobre una proposta feta per la mediació laboral, a petició de les parts (empresa i part social)”.
 
En aquest sentit, la Generalitat lamenta que el comitè d’empresa “no ha posat la proposta a votació entre els treballadors de Panrico, amb les garanties de transparència i vot secret que es demanava en la mateixa”.
 
La proposta d’Empresa i Ocupació comportava la desconvocatòria de la vaga, la retirada de les accions judicials, la reducció del nombre d’acomiadaments, la possibilitat de jubilacions, i un paquets de mesures complementàries. Aquesta proposta va ser acceptada per l’empresa.