PRODECA organitza la participació agrupada a la fira European Seafood Exposition de Brussel·les
Lloms de tonyina i peix espasa amb una caducitat de 12 dies, plats preparats de peix i marisc en racions per a una o dues persones, peix i marisc congelat i refrigerat, caviar d’esturió de criança controlada, són alguns dels productes que presentaran les 10 empreses catalanes que, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), participen a la fira European Seafood Exposition, que se celebra a Brussel·les, del 6 a 8 de maig.
El Departament, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza la participació d’aquestes 10 empreses catalanes en aquesta fira internacional dedicada als productes del mar, amb l’objectiu de donar suport a la seva tasca de comercialització exterior i posicionament internacional.
European Seafood Exposition és el saló internacional i punt de trobada dels representants del sector dels productes del mar, i congrega anualment compradors, venedors, agents, supermercats i minoristes que volen trobar les novetats que presenta la indústria.
Es tracta d’una de les fires més importants d’Europa dedicada als productes del mar, equipaments, tecnologia i processos, i el lloc idoni per a compartir espai de negoci amb els principals compradors. En l’edició anterior, 24.266 visitants procedents de 140 països van poder conèixer els productes de les 1.635 empreses expositores de 76 països.
Innovació i servei
Les noves tecnologies, la innovació i la qualitat del servei són protagonistes de la cadena de producció i comercialització de les empreses del sector del peix, que cerquen una diferenciació en l’eficiència de processos i en la innovació de productes per a satisfer una demanda creixent.
El sector del peix ha experimentat un augment continuat en els darrers anys, ja que el seu consum ha assolit rècords històrics en tot el món. Recollint dades des de 2009 fins a 2013, el consum mundial ha crescut més d’un 13%, i entre 2012 i 2013 aquest increment ha estat d’un 3,52%. A més, s’espera que en els propers cinc anys el creixement mundial del consum de peix augmenti en el seu conjunt un 21,62% (2013-2018).
Val a dir també que Europa representa un 10% del consum mundial, amb un nombre creixent de consumidors que decideix incorporar cada vegada més peix en la seva dieta alimentària. Així, el 2013, la mitjana del consum per càpita a Europa se situava en 22,8 quilos per persona, encara lluny dels 54,5 quilos per persona i any que presenta Taiwan.
Xina, Índia, Indonèsia, Japó, Corea del Sud, Rússia, Brasil, Estats Units, l’Estat espanyol i Taiwan són els 10 principals països consumidors de peix.
Atesa la forta competència en les prestatgeries dels comerços, els proveïdors europeus de productes del mar desenvolupen nous atractius per a capturar bona part d'aquests, i l’European Seafood Exhibition es presenta com un bon aparador mundial per a què les empreses catalanes del sector donin a conèixer els seus productes als visitants professionals, que volen trobar les novetats que presenta la indústria.
.- Empreses participants:
Alfrisa | peix congelat | Barberà del Vallès (Vallès Occidental)
Barrufet Congelado | peix, cefalòpods i marisc congelat | Barcelona
Caviar Nacarii | caviar d’esturió | Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
Cocedero de Mariscos | marisc refrigerat i congelat | Barcelona
Frime | tonyina, peix espasa, cefalòpods | Barcelona
Laboratorio DPA | additius alimentaris | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
Laboratorio Fish & Tech | additius alimentaris | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
Maresmar | peix i marisc viu, fresc, cuit, congelat i elaborat | Barcelona
Morayfish | peix i marisc | Barcelona
Novaterra Producciones | peix fresc | Barberà del Vallès (Vallès Occidental)
.- Novetats i informació destacada de les empreses participants:
Alfrisa: lloms de tonyina i de peix espasa de 2 i 5 quilos, envasats al buit, amb una caducitat de 12 dies.
Caviar Nacarii: “Premi al Sabor Superior”, atorgat per l’International Taste & Quality Institute, amb seu a Brussel·les. Aquest guardó reconeix els productes gastronòmics que assoleixen o superen les expectatives del jurat en termes de qualitat gustativa i qualitats organolèpticas.
Maresmar: línia d’elaborats “Lobster Show”: cinc plats preparats (canelons, lassanya, pebrots del piquillo, boletes i croquetes). També presenten la nova salsa de llamàntol.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.